Στα βήματα του Τραμπ... ο Έλον Μασκ σκέφτεται να φτιάξει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα βήματα του Τραμπ... ο Έλον Μασκ σκέφτεται να φτιάξει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης
Ο CEO της Tesla δεν «μοιράστηκε» με το κοινό του περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα λειτουργεί ή πως θα μοιαζει η πλατφόρμα.

«Σοβαρές σκέψεις» να φτιάξει μία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με tweet του ίδιου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο CEO της Tesla δεν «μοιράστηκε» με το κοινό του περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα λειτουργεί ή πως θα μοιαζει η πλατφόρμα, όμως το μήνυμα του ήταν συνέχεια μια άλλης δήλωσης του, πως «το Twitter δεν επιτρέπει τον 'ελεύθερο λόγο'»

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο Μασκ τουίταρε «Δεδομένου πως το Twitter λειτουργεί σαν την πλατεία μιας πόλης, η αποτυχία να εφαρμόσει τις βασικές αρχές της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;» και συνέχισε ρωτώντας αν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το CNBC, είναι γνωστό πως ο Έλον Μασκ δεν είναι ικανοποιημένος με το γεγονός πως δέχεται επίβλεψη στις αναρτήσεις του στα social media, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για χειραγώγηση της αγοράς.

Νέο αίτημα για διακοπή της επιτήρησης

Στις αρχές Μαρτίου, ο Μασκ υπέβαλε νέο αίτημα προς δικαστήριο των ΗΠΑ ώστε να αρθεί η επίβλεψη των αναρτήσεων του στα social media από τις ρυθμιστικές αρχές κατέθεσε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το MarketWatch, ο ισχυρός άντρας της Tesla ζήτησε από έναν δικαστή να τερματίσει την ισχύ της διαταγής των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ που προβλέπει πως οι αναρτήσεις του Μασκ στο Twitter και τα υπόλοιπα social media θα επιβλέπονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για χειραγώγηση της αγοράς.

Στα βήματα του Τραμπ

Διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο είναι από τον Φεβρουάριο, η νέα κοινωνική πλατφόρμα «Truth Social», η «εναλλακτική» πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ «στην τυραννία των Big Tech».

Πρόκειται για την «απάντηση» του πρώην Αμερικανού προέδρου στο μπλοκάρισμα των προσωπικών του λογαριασμών από τα κοινωνικά δίκτυα, μετά την εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Να θυμίσουμε πως το Twitter διέγραψε μόνιμα τον Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021 για τον ρόλο του στην υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώ το Facebook δήλωσε ότι ο Τραμπ θα παραμείνει σε αναστολή από τα δίκτυά του για τουλάχιστον δύο χρόνια, με τη δυνατότητα να αποκατασταθεί το 2023 εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ «υποθετικά» θετικός στον κορονοϊό

Ο Έλον Μασκ προκαλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε «μονονομαχία»

Μια κλεφτή ματιά στο ιδιωτικό jet των 70 εκατ. δολαρίων του Elon Musk

gazzetta
gazzetta reader insider insider