ΗΠΑ: Η  JetBlue ανακηρύχθηκε χειρότερη αεροπορική εταιρεία της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η  JetBlue ανακηρύχθηκε χειρότερη αεροπορική εταιρεία της χώρας
Αντίθετα, η Delta επανέκαμψε στην κορυφή, την οποία είχε χάσει το 2020 από την Southwest.

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στις low-cost αεροπορικές εταιρείες, συνήθως οι Αμερικάνοι εξυμνούσαν την JetBlue, ενώ δήλωναν την απέχθεια τους για την Spirit Airlines και την Frontier Airlines, αναφέρει το CNBC.

Όμως το 2021 JetBlue χαρακτηρίστηκε από ατελείωτες αναμονές και πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της WSJ για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, ο αερομεταφορέας με έδρα την Νέα Υόρκη έπεσε στην χαμηλότερη θέση της λίστας, πίσω ακόμα και από τις Spirit και Frontier.

Στην ίδια θέση βρέθηκε και η American Airlines, η οποία ισοψήφησε με τη Spirit- τρίτη από το τέλος.

Αντίθετα, στην κορυφή ως αερομεταφορέας με τις καλύτερες επιδόσεις βρέθηκε η Delta Air Lines,

Η λίστα περιέχει τις εννιά μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ και η αξιολόγηση έγινε με με βάση τις επιδόσεις τους το 2021 σε επτά τομείς: Αφίξεις στην ώρα τους, ακυρώσεις πτήσεων, πολύωρες καθυστερήσεις, αναμονή εντός του αεροπλάνου για περισσότερο από δύο ώρες, προβλήματα με τις αποσκευές, αριθμό επιβατών που αποκλείστηκαν από πτήσεις ενώ διέθεταν εισιτήριο και παράπονα πελατών.

Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών και τις αναλύσεις αεροπλοΐας που παρέχει η εταιρεία λογισμικού masFlight.

Η αξιολόγηση των αμερικανικών αερομεταφορέων έχει ως εξής:

1. Delta Air Lines

2. Alaska Airlines

3. Southwest Airlines

4. United Airlines

5. Allegiant Air

Tie-6. American Airlines

Tie-6. Frontier Airlines

8. Spirit Airlines

9. JetBlue Airways

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η JetBlue είχε το υψηλότερο ποσοστό πολύωρων καθυστερήσεων και τα περισσότερα περιστατικά αναμονής εντός του αεροπλάνου για τουλάχιστον δύο ώρες. Επίσης, βρέθηκε προτελευταία στις αφίξεις στην ώρα τους και δεύτερη από την κορυφή στα περισσότερα παράπονα πελατών.

Αντίθετα, η Delta επανέκαμψε στην κορυφή, την οποία είχε χάσει το 2020 από την Southwest. Συνολικά η Delta είχε τις καλύτερες επιδόσεις στις πέντε από τις επτά κατηγορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider