Prodea: Δωρεά για την δημιουργία του 2ου Παιδιατρικού Νοσοκομείου για περιστατικά κακοποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Prodea: Δωρεά για την δημιουργία του 2ου Παιδιατρικού Νοσοκομείου για περιστατικά κακοποίησης
Το Eliza ευχαριστεί θερμά την PRODEA Investments για τη γενναιοδωρία και καταλυτική συμβολή της στη δημιουργία της Μονάδας.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών - «ΕΛΙΖΑ», της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου «το Eliza ευχαριστεί θερμά την PRODEA Investments για τη γενναιοδωρία και καταλυτική συμβολή της στη δημιουργία της Μονάδας, καθώς και το Ίδρυμα MATILDA, αλλά και την Henkel Beauty Care Greece που συνδράμουν σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία και στελέχωση της Μονάδας».

Η Μονάδα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Eliza - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού και αποτελεί τον δεύτερο στην Ελλάδα νοσοκομειακό χώρο για την εξέταση και διεπιστημονική αντιμετώπιση βρεφών και παιδιών με υποψία κακοποίησης / παραμέλησης. Συγκεκριμένα, οι λειτουργίες της Μονάδας περιλαμβάνουν:

• Εξέταση & παρακολούθηση βρεφών και παιδιών με υποψία κακοποίησης / παραμέλησης.
• Συντονισμό της διεπιστημονικής φροντίδας, που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες επαγγελματιών που καλούνται να διαχειριστούν περιστατικά κακοποίησης, όπως. ιατρός, νοσηλευτής, κοινωνικός λειτουργός, επαγγελματίας ψυχικής υγείας, ιατροδικαστής, αστυνομικός κ.ά..
• Διαμόρφωση ερευνητικών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης της κακοποίησης.
• Συλλογή δεδομένων για τον σχεδιασμό και υλοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων στρατηγικών πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης / παραμέλησης παιδιών.
Η προστασία παιδιών που κινδυνεύουν από κακοποίηση και παραμέληση προβάλλει ως μία ανάγκη πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:
• 1.000.000 παιδιά, ηλικίας 2 ετών έως 17 ετών έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής βίας, σωματικής / σεξουαλικής / ψυχολογικής /ή παραμέλησης, μόλις τον τελευταίο χρόνο.
• 300 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 2 ετών έως 4 ετών δέχονται συχνά σωματική κακοποίηση ή/και σωματική τιμωρία ή ψυχική κακοποίηση από το πολύ «στενό» τους περιβάλλον (γονείς και φροντιστές).
• 1 στους 4 ενήλικες έχει υποβληθεί σε σωματική κακοποίηση όταν ήταν παιδί.
• Η πρόληψη μπορεί να δράσει καταλυτικά και να αποτρέψει συμπεριφορές βίας και κακομεταχείρισης βρεφών και παιδιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider