Nokia T20: To νέο tablet της εταιρείας με 15 ώρες χρήσης μπαταρίας στην τιμή των 199 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nokia T20: To νέο tablet της εταιρείας με 15 ώρες χρήσης μπαταρίας στην τιμή των 199 ευρώ
Η HMD Global είπε ότι το tablet, το οποίο λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, διαθέτει οθόνη 2K, 10,4 ιντσών, και τεράστια μπαταρία 8.200 mAh.

Η Nokia παρουσίασε την Τετάρτη το πρώτο της tablet, το Nokia T20, που αποτελεί πρόκληση για το iPad της Apple.

Η HMD Global είπε ότι το tablet, το οποίο λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, διαθέτει οθόνη 2K, 10,4 ιντσών, και τεράστια μπαταρία 8.200 mAh.

Η εταιρεία υπόσχεται έως και 15 ώρες χρήσης με πλήρη φόρτιση. Για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, η HMD λέει ότι το T20 υποστηρίζει 10 ώρες video streaming σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το Netflix.

Διατίθεται επίσης με φιλικές προς την οικογένεια λειτουργίες, όπως το Google Kids Space, μια ρύθμιση «παιδικής λειτουργίας» που εμφανίζει μόνο ασφαλές περιεχόμενο στα παιδιά και το Family Link, ένα σύστημα που εισάγει γονικούς ελέγχους.

Το Nokia T20 ξεκινά με τιμή 199 ευρώ στην Ευρώπη ή 249,99 δολάρια στις ΗΠΑ. Έρχεται σε δύο εκδόσεις: μία με μόνο υποστήριξη Wi-Fi και άλλη με συνδεσιμότητα 4G. Το τελευταίο κοστίζει λίγο περισσότερο λιανικά, στα 239 ευρώ.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τη διαθεσιμότητα.

Η HMD με έδρα τη Φινλανδία κατέχει την άδεια χρήσης της επωνυμίας της Nokia από το 2016, όταν η εταιρεία την αγόρασε από τη Microsoft.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στο πρώην στέλεχος της Nokia, Ζαν Φρανσουά Μπαρίλ, συμπεριλαμβάνει ως επενδυτές την Google, την Qualcomm και την Nokia.

Έχει λανσάρει αρκετά smartphone με την πάροδο των ετών, καθώς και τηλέφωνα χωρίς οθόνη αφής για τα οποία η Nokia είναι πιο γνωστή. Οι αξιοσημείωτες κυκλοφορίες προϊόντων περιλαμβάνουν αναβίωση του εμβληματικού Nokia 3310 και του «τηλεφώνου μπανάνας» Nokia 8110, το οποίο εμφανίστηκε στην ταινία «The Matrix».

Η επιχείρηση «κλασσικών» κινητών τηλεφώνων της HMD έχει αποδώσει καλά, ωστόσο, η εταιρεία είχε λιγότερη τύχη με τα smartphone της, τα οποία αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% της αγοράς πέρυσι.

Τον Ιούλιο, η HMD κυκλοφόρησε το Nokia XR20, ένα «στιβαρό» smartphone σχεδιασμένο να αντέχει σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες. Η εταιρεία λέει ότι το μοντέλο έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες της όσον αφορά τις πωλήσεις.

Τώρα, η HMD ελπίζει να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για tablet αφότου η εργασία από το σπίτι και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έγινε ο κανόνας για πολλούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics, οι παγκόσμιες πωλήσεις tablet αναμένεται να φτάσουν σε ανάπτυξη το 2020 για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Με 250 δολάρια, το Nokia T20 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να παρασύρει τους καταναλωτές μακριά από την Apple. Ωστόσο, ο επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων της HMD Άνταμ Φέργκιουσον λέει ότι αυτός δεν είναι ο στόχος.

«Δεν έχουμε την τάση να χτίζουμε τη στρατηγική μας γύρω από το από ποιον μπορούμε να κλέψουμε μερίδιο», δήλωσε ο Φέργκιουσον, προσθέτοντας ότι το tablet είναι πιθανό να προσελκύσει τους χρήστες Android περισσότερο από τους πελάτες της Apple.

Πέρα από τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το T20 έρχεται επίσης με τέσσερα χρόνια μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας και τρία χρόνια αναβαθμίσεων Android.

Η HMD στοχεύει εταιρικούς πελάτες καθώς και καταναλωτές με τη συσκευή. Λέει ότι το T20 περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Enterprise Recommended Android για επιχειρήσεις.

Ο Φέργκιουσον είπε ότι το T20 ήταν μόνο ένα από μια προγραμματισμένη σειρά tablet που σχεδιάζει να λανσάρει η εταιρεία και άφησε να εννοηθεί ότι ένα μελλοντικό μοντέλο πιθανότατα θα έρθει με υποστήριξη για νέα δίκτυα 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider