Στα 271 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Commerzbank στο β’ τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 271 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Commerzbank στο β’ τρίμηνο
Τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 2,129 δισ. ευρώ, έναντι εσόδων ύψους 2,178 δισ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο.

Καθαρά κέρδη ύψους 271 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Commerzbank, έναντι κερδών της τάξης των 272 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ωστόσο, η κερδοφορία της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας αποδείχθηκε υψηλότερη των προσδοκιών της αγοράς, αφού οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 217 εκατ. ευρώ.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, τα έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν στα 2,129 δισ. ευρώ, έναντι εσόδων ύψους 2,178 δισ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα έσοδα πέριξ των 2,135 δισ. δολαρίων.

Για το σύνολο του 2019, η γερμανική τράπεζα αναμένει οριακή ενίσχυση της κερδοφορίας της, έναν στόχο, όπως εξηγεί, «πιο αισιόδοξο».

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για πιθανή συγχώνευση με τη Deutsche Bank, τον περασμένο Απρίλιο, τώρα η Commerzbank επεξεργάζεται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider