Τσίπρας: Πεδίο συνεργασίας, όχι αντιπαράθεσης, η ενέργεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Πεδίο συνεργασίας, όχι αντιπαράθεσης, η ενέργεια

Σημαντική τόσο για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης όσο και επειδή οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή απαιτούν τακτικό συντονισμό και συνεργασία, χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τριμερή Συνάντηση Κορυφής που έγινε στην Αθήνα ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο, σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram.

Μέσω της συνέντευξής του αυτής ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να περάσει μια σειρά από μηνύματα, εκφράζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως απειλών. «Η ενέργεια αποτελεί πεδίο συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, για να επισημάνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει την Αίγυπτο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν την Τριμερή Συνάντηση, όπως η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους, αλλά και οι πρωτοβουλίες για ειρήνη, συμφιλίωση και δημοκρατία στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη και για αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς και για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης και ανθρώπινης προσέγγισης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ειδική αναφορά κάνει ο πρωθυπουργός στις οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις, καθώς και στην επιτάχυνση της διαδικασίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider