EBRD: Θα επενδύσουμε περισσότερα στην Ελλάδα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EBRD: Θα επενδύσουμε περισσότερα στην Ελλάδα
Για την EBRD αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης για περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας, μετέφερε η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Andreea Moraru.

«Θα επενδύσουμε περισσότερα στην Ελλάδα», τόνισε η ίδια, μιλώντας στο πάνελ «Investments: Νavigating Uncertainty» στο πλαίσιο των εργασιών της τρίτης ημέρας του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Θα ρίξουμε περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι πως δεν πρέπει να μας αποσπάσει η κρίση του κορονοϊού από τον στόχο προώθησης μεγάλων επενδυτικών projects», σημείωσε, για να επισημάνει πως «θα στηρίξουμε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης». Μάλιστα, σύμφωνα με την Andreea Moraru, για την EBRD αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το Ελληνικό είναι κάτι παραπάνω από ένα project

Συμμετέχοντας στο ίδιο πάνελ και ερωτηθείς για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επανέλαβε πως έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Το Ελληνικό είναι κάτι παραπάνω από ένα επενδυτικό project. Είναι το σήμα της κυβέρνησης ότι προχωρά τις επενδύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ τόνισε πως, κατά τη διάρκεια της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, δεν ακυρώθηκε καμία μεγάλη επένδυση στη χώρα.

Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε το brand name

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Οικονομικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, παραδέχθηκε ότι το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού άλλαξε τα σχέδια της κυβέρνησης για τις επενδύσεις.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να γίνουν περισσότερα», σημείωσε ο κ. Πατέλης, για να επισημάνει πως «πλέον πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε το brand name που έχουμε χτίσει».

«H Ελλάδα δεν είναι πια ο αδύναμος κρίκος και οι επενδυτές το γνωρίζουν», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider