Νέα απόπειρα πραγματοποίησης του συνεδρίου της κάνει η ΓΣΕΕ, μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν πέρυσι σε Καλαμάτα και Ρόδο.

Σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου (έπειτα από τη βίαιη διάλυση των δύο προηγούμενων συνεδρίων της) η Συνομοσπονδία αποφάσισε να κάνει το συνέδριό της στην Αθήνα

Έτσι αποφασίστηκε να διοργανωθεί το 37ο συνέδριο για την εκλογή της νέας ηγεσίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι.

Το παρών θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που σαμποτάρησαν τα δύο προηγούμενα συνέδρια, επικαλούμενο νόθους αντιπροσώπους.

Το ΠΑΜΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Κιουτσούκης - Καραγεωργόπουλος -Βασιλόπουλος) που επιδιώκει να στήσει ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη» και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για συνέδριο – fast track.

«Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες! Να δώσουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», αναφέρει.