Τον Οκτώβριο η άρση των capital controls

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Οκτώβριο η άρση των capital controls
«Τα capital controls δεν έχουν καμία επισημότητα πια και θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την άρση τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Τον Οκτώβριο μπορεί να προχωρήσει η πλήρης άρση των capital controls, εκτιμούν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας μιλώντας στο insider.gr, μετά τη συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ακόμη πως ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολύ θετικός απέναντι στο σχέδιο της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό ήταν εξάλλου και «το κυριότερο θέμα συζήτησης», όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. «Υπάρχουν δυο λύσεις, η κυβέρνηση θέλει να προωθηθούν και οι δύο», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Τα capital controls δεν έχουν καμία επισημότητα πια και θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την άρση τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, εδώ και 3,5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Με τον πρωθυπουργό, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, «είχαμε μια εποικοδομητική κουβέντα για τις εξελίξεις που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία». Για τις τράπεζες ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «συμφωνήσαμε πως τα πράγματα πάνε καλά αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες λύσεις, συστημικές λύσεις», ενώ, αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, οι κ. κ. Στουρνάρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι «πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την πάγια θέση του πως φέτος «θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί στο 2,9%, αντί του στόχου για 3,5%.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider