Στουρνάρας: Θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την άμεση άρση των capital controls

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την άμεση άρση των capital controls
Για τις τράπεζες ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι με τον πρωθυπουργό «συμφωνήσαμε πως τα πράγματα πάνε καλά αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες λύσεις, συστημικές λύσεις».

«Τα capital controls δεν έχουν καμία επισημότητα πια και θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση την άρση τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, εδώ και 3,5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Με τον πρωθυπουργό, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, «είχαμε μια εποικοδομητική κουβέντα για τις εξελίξεις που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία».

Για τις τράπεζες ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «συμφωνήσαμε πως τα πράγματα πάνε καλά αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες λύσεις, συστημικές λύσεις», ενώ, αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, οι κ. κ. Στουρνάρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι «πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την πάγια θέση του πως φέτος «θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί στο 2,9%, αντί του στόχου για 3,5%.

Ως προς το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κεντρικός τραπεζίτης αποκάλυψε ότι «ήταν το κυριότερο θέμα συζήτησης». «Υπάρχουν δυο λύσεις, η κυβέρνηση θέλει να προωθηθούν και οι δύο», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider