Θα μπορούσε να είναι η έπαυλη του Μπάτμαν, ή το σπίτι του Άιρον Μαν. Και όμως, βρίσκεται στον αμερικανικό Νότο και είναι με διαφορά το πιο ασφαλές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ονομάζεται Rice House, είναι χτισμένο σε μια έκταση 14 στρεμμάτων έξω από την Ατλάντα της Τζόρτζια και κρύβει πολλά περισσότερα από τον ιδιωτικό κινηματογράφο, την αίθουσα μπόουλινγκ ή την πισίνα infinity.

Οι κρεβατοκάμαρες διαθέτουν αλεξίσφαιρες πόρτες που αντέχουν σε πυρά από πυροβόλο Καλάσνικοφ. Το γκαράζ χωράει 30 (!) αυτοκίνητα και η είσοδός του είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να κρύβεται πίσω από έναν καταρράκτη. Μυστικές πόρτες οδηγούν σε ένα υπόγειο καταφύγιο 1.400 τ.μ. όπου ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να κρύβεται για χρόνια, ενώ διαθέτει πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ανεξάρτητα από το κοινό δίκτυο. Ο αρχιτέκτονας που δούλεψε αποκλειστικά τα συστήματα ασφαλείας έχει εμπειρία 20 ετών στο σχεδιασμό ασφαλών κτιρίων για λογαριασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια πρόκειται για το ασφαλέστερο σπίτι  της χώρας.

«Είναι ένα σπίτι όπου μπορείς να βάλεις έναν πίνακα 20 εκατ. δολαρίων στον τοίχο και να κοιμηθείς ήσυχος το βράδυ», σχολιάζει στο Bloomberg ο μεσίτης Πολ Γουέγκενερ του οίκου Sotheby's. Και εξηγεί ότι ο επιχειρηματίας που έκτισε το Rice House των 3.345 τ.μ. ξόδεψε 30 εκατ. δολάρια και έξι χρόνια για να το κάνει φρούριο. Ήθελε να έχει μια προσωπική σπηλιά του Μπάτμαν, από την οποία θα μπορεί να βγαίνει κρυφά με τη Bugatti Veyron του.

Το Rice House διατίθεται προς πώληση έναντι 14,7 εκατ. δολαρίων, όντας ημιτελές. Το κόστος για την ολοκλήρωση των εργασιών υπολογίζεται σε επιπλέον 3 έως 5 εκατ. δολάρια. Ο ιδιοκτήτης το έχτισε για τον γιο του, ο οποίος όμως δεν ενδιαφέρεται να μείνει εκεί. Έχει ολοκληρώσει το σπίτι με 8 κρεβατοκάμαρες, 14 μπάνια, 3 κουζίνες, ιδιωτικό μουσείο, κινηματογράφο, κελάρι, σκοπευτήριο, αίθουσα μπόουλινγκ. Μένουν οι τελειωτικές λεπτομέρειες και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου.