Βρετανία και ΕΕ κοντά σε συμφωνία για τα εμβόλια, σύμφωνα με τους Times

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία και ΕΕ κοντά σε συμφωνία για τα εμβόλια, σύμφωνα με τους Times
Κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στους Times πως οι συζητήσεις με το Λονδίνο για το θέμα των εμβολίων βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Η Βρετανία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που μπορεί να κλείσει ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΕ θα άρει την απειλή απαγόρευσης εμβολίων της Pfizer και της Moderna στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως αντάλλαγμα η βρετανική κυβέρνηση θα υποχωρήσει στις αξιώσεις για λήψη των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται σε εργοστάσιο της Ολλανδίας.

Σημειώνεται πως κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στους Times πως οι συζητήσεις με το Λονδίνο για το θέμα των εμβολίων βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία που να είναι έτοιμη να κλείσει εντός του Σαββατοκύριακου.

Η βρετανική κυβέρνηση, η Pfizer-BioNTech και η AstraZeneca δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να σχολιάσουν.

Η ένσταση της ΕΕ ακολουθεί τις επανειλημμένες αρνήσεις της Βρετανίας να μοιραστεί με τις Βρυξέλλες τις δόσεις εμβολίων της AstraZeneca που παράγονται σε δύο εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider