Ερντογάν: Η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της
Επίθεση προς την ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Ο Μητσοτάκης πρέπει να διαβάσει τη διεθνή συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να μάθουν και να αποδεχτούν ότι η συμπεριφορά τους στα σύνορα είναι δολοφονική. Θα δείξουμε τις φωτογραφίες προσφύγων που τους έχουν βγάλει τα ρούχα στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν σκοτώσει τέσσερα με πέντε άτομα.

«Η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορα και να αφήσει τους πρόσφυγες να πάνε σε άλλες χώρες. Η Τουρκία σηκώνει όλο το βάρος», είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία των αμάχων στην Ιντλίμπ της Συρίας «και τώρα η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη για το μεταναστευτικό.

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου και θα συμμετέχουν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ενδεχομένως της Μεγάλης Βρετανίας.

«Θα συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν.

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε για το παράδοξο γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη κρούσμα του κοροναϊού στην Τουρκία. Το γεγονός ότι ο κοροναϊός πλήττει 114 χώρες και δεν έχει φτάσει στην Τουρκία είναι απόδειξη των μέτρων που έχει πάρει η χώρα, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών παρομοιάζει τον Έβρο με το Άουσβιτς

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, παρομοίασε τις συνθήκες που επικρατούν στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου με το Άουσβιτς, ενώ δημοσίευσε φωτογραφίες που εδώ και μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι οποίες δείχνουν ημίγυμνους μετανάστες στα σύνορα και ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές τους άρπαξαν χρήματα και ρούχα.

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Έβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider