Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Bank of England

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Bank of England
Η κεντρική τράπεζα αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητο το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Αμετάβλητα στα επίπεδα του 0,75% ανακοίνωσε πως διατηρεί τα επιτόκια η Bank of England (Τράπεζα της Αγγλίας), με επτά ψήφους υπέρ, έναντι δύο κατά.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητο το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ως εξής: στα επίπεδα των 435 δισ. στερλινών για κρατικό χρέος και στα επίπεδα των 10 δισ. στερλινών για εταιρικό χρέος.

«Εάν η παγκόσμια οικονομία δεν κατορθώσει να σταθεροποιηθεί ή οι αβεβαιότητες για το Brexit επιμείνουν, η νομισματική πολιτική ενδεχομένως να πρέπει να στηρίξει την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας», προειδοποιεί η Bank of England για να ανακοινώσει μάλιστα ότι προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τη βρετανική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, μείωσε σε 0,1% την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, έναντι πρότερης πρόβλεψής για ανάπτυξη 0,2%.

Ποιοι ζήτησαν μείωση επιτοκίων

Οι Jonathan Haskel και Michael Saunders είναι οι δύο αξιωματούχοι της Bank of England τάχθηκαν κατά της διατήρησης των επιτοκίων στο 0,75%.

Και οι δύο ζήτησαν μείωση των επιτοκίων στα επίπεδα του 0,50%, όπως ακριβώς είχαν ζητήσει και στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση της κεντρικής βρετανικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider