Αμετάβλητα στα επίπεδα του 0,75% ανακοίνωσε πως διατηρεί τα επιτόκια η Bank of England (Τράπεζα της Αγγλίας), με επτά ψήφους υπέρ, έναντι δύο κατά.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητο το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ως εξής: στα επίπεδα των 435 δισ. στερλινών για κρατικό χρέος και στα επίπεδα των 10 δισ. στερλινών για εταιρικό χρέος.

«Εάν η παγκόσμια οικονομία δεν κατορθώσει να σταθεροποιηθεί ή οι αβεβαιότητες για το Brexit επιμείνουν, η νομισματική πολιτική ενδεχομένως να πρέπει να στηρίξει την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας», προειδοποιεί η Bank of England για να ανακοινώσει μάλιστα ότι προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τη βρετανική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, μείωσε σε 0,1% την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, έναντι πρότερης πρόβλεψής για ανάπτυξη 0,2%.

Ποιοι ζήτησαν μείωση επιτοκίων

Οι Jonathan Haskel και Michael Saunders είναι οι δύο αξιωματούχοι της Bank of England τάχθηκαν κατά της διατήρησης των επιτοκίων στο 0,75%.

Και οι δύο ζήτησαν μείωση των επιτοκίων στα επίπεδα του 0,50%, όπως ακριβώς είχαν ζητήσει και στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση της κεντρικής βρετανικής τράπεζας.