H Γερμανία εκδίδει για πρώτη φορά 30ετές ομόλογο με κουπόνι 0%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Γερμανία εκδίδει για πρώτη φορά 30ετές ομόλογο με κουπόνι 0%
Η Γερμανία αποφασίζει να προχωρήσει στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου, με στόχο να αντλήσει 2 δισ. ευρώ, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν πως η ύφεση απειλεί την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

Τις διαθέσεις των επενδυτών αναμένεται να δοκιμάσει αύριο, Τετάρτη, το γερμανικό δημόσιο, εκδίδοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ομόλογο 30ετούς διάρκειας με μηδενικό (0%) κουπόνι.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, πρόκειται για ομόλογο ωρίμανσης του Αυγούστου 2050.

Το ομόλογο με το μηδενικό κουπόνι προσφέρει στους επενδυτές τη δυνατότητα να εμπιστευθούν τα χρήματά τους σε ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο για μια περίοδο 30 ετών, έναντι της διεθνούς αβεβαιότητας.

Η Γερμανία αποφασίζει να προχωρήσει στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου, με στόχο να αντλήσει 2 δισ. ευρώ, την ώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν δοκιμάσει νέα χαμηλά, αλλά κι ενώ πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν πως η ύφεση απειλεί την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1%. Η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανησυχία που προκαλούν ο εμπορικός πόλεμος και το Brexit, εντείνουν τις πιέσεις προς το Βερολίνο να προχωρήσει στη λήψη δημοσιονομικών μέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider