Ecofin: Ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω προσφυγικού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ecofin: Ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω προσφυγικού

Οι πραγματικές δαπένες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θα συμπεριληφθούν στις γνωμοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμμόρφωση των ευρωπαϊκών κρατών με το Σύμφωνο σταθερότητας , σύμφωνα με όσα ανέφερε ο προεδρεύων του Ecofin, Pierre Gramegna.

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, επεσήμανε ότι θα εξεταστεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά, μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει αύξηση των δημόσιων δαπανών που συνδέεται με το προσφυγικό θα ισχύσει η πρόβλεψη για ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας «λόγω ασυνήθιστων γεγονότων εκτός του ελέγχου του συγκεκριμένου κράτους-μέλους».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση επιτεύχθηκε και πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών για τη χρηματοδότηση-γέφυρα του Ενιαίου Ταμείου για την Εξυγίανση των Τραπεζών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί αρχικά από εθνικές πιστωτικές γραμμές.

Τέλος, στο Ecofin συζητηθήκαν οι εξελίξεις στην ένωση κεφαλαιαγορών, η εμβάθυνση της ΟΝΕ και η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider