Ο Κριστιάν έγινε μόλις ο 2ος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση. Το μετάλλιο αυτό ήρθε 15 χρόνια μετά από το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ που πήρε το χρυσό με 21.04 (ρεκόρ αγώνων).

Αυτή είναι η μεγάλη δικαίωση για τον 26χρόνο κολυμβητή που γεννήθηκε στην Βουλγαρία αλλά στην Ελλάδα έκανε τα όνειρα του πραγματικότητα.

Το πέτυχε στην 4η του παρουσία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ενώ είχε μια 7η θέση το 2015 στο Καζάν και πάλι μια 7η το 2017 στη Βουδαπέστη.

  • Συγχαρητήρια Μητσοτάκη - Γεννηματά

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μέσω του Twitter συνεχάρη τον Έλληνα πρωταθλητή για το μετάλλιο που κέρδισε.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Μας έκανε περήφανους!» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έδωσε συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ.

Συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης έδωσε μέσω δήλωσης της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η δήλωση: «Κριστιάν συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η επιβράβευση της δουλειάς που κανείς τα τελευταία χρόνια. Η συνέχεια σου ανήκει!»