Μασκ: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «πολύ γέρος» για να είναι ξανά υποψήφιος το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «πολύ γέρος» για να είναι ξανά υποψήφιος το 2024
Σε μια σειρά από tweets προς τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακολούθους του, ο Μασκ επεσήμανε ότι ο Τραμπ που είναι ήδη στα 76 του θα ήταν 82 μέχρι το τέλος μιας πιθανής δεύτερης προεδρικής θητείας. 

«Να σαλπάρει στο ηλιοβασίλεμα» προέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Έλον Μασκ, αντί να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος, προβλέποντας μάλιστα ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις θα νικήσει εύκολα τον Τζο Μπάιντεν εάν οι δύο τους έρθουν αντιμέτωποι το 2024.

Σε μια σειρά από tweets προς τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακολούθους του, ο Μασκ επεσήμανε ότι ο Τραμπ που είναι ήδη στα 76 του θα ήταν 82 μέχρι το τέλος μιας πιθανής δεύτερης προεδρικής θητείας.

Αυτό σημαίνει πως είσαι «πολύ μεγάλος για να είσαι διευθύνων σύμβουλος σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», έγραψε ο CEO της Tesla. Ο Μασκ προσέθεσε ακόμα ότι υπήρχε «πολύ δράμα» όταν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που ο Μασκ, λέει ότι ο Τραμπ πρέπει να εγκαταλείψει την ιδέα για μία ακόμα προεκλογική εκστρατεία.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg τον προηγούμενο μήνα, ο Μασκ δήλωσε αναποφάσιστος όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον Τραμπ, ο οποίος άφηνε έντονα να εννοηθεί πως θα έθετε μια νέα υποψηφιότητα.

Ο Μασκ, 51 ετών, μιλάει όλο και πιο έντονα για τις απόψεις του τους τελευταίους μήνες μετά το tweet τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ότι προτιμούσε να μείνει μακριά από την πολιτική. Οι τελευταίες του αναρτήσεις ήταν κατ’ ουσίαν απάντηση στην κριτική που του απηύθυνε ο Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια συγκέντρωση στην Αλάσκα.

Αναφερόμενος στον πρόσφατο ισχυρισμό του Μασκ ότι ψήφισε τους Ρεπουμπλικάνους για πρώτη φορά τον Ιούνιο, ο Τραμπ είπε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα του είπε ο Μασκ. Ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε μια προσβολή για να περιγράψει τον Μασκ και έριξε μια βολή στη συμφωνία της Twitter που τώρα προσπαθεί να τερματίσει, χαρακτηρίζοντάς την «σάπια».

Ο Μασκ, από την άλλη, στις αναρτήσεις του δεν επικεντρώνεται τόσο στον Τραμπ, γράφοντας ότι «δεν μισεί τον άνθρωπο» ενώ καλεί τους Δημοκρατικούς να «ακυρώσουν την επίθεση» στον πρώην πρόεδρο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Bloomberg τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είπε ότι είναι πρόθυμος να βάλει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης, ενώ έχει γράψει και παλαιότερα στο Twitter για τη δημιουργία μιας σούπερ επιτροπής για την υποστήριξη κεντρώων υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Επικρίνει σταθερά τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς επί μήνες, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος είναι δέσμιος των εργατικών συνδικάτων και το κόμμα υπονομεύει τις επιχειρήσεις του.

Ο Μπάιντεν έχει αγνοήσει τα «χτυπήματα» και τη άσχημη γνώμη του Μασκ για την οικονομία των ΗΠΑ. Τον προηγούμενο μήνα, ευχήθηκε στον δισεκατομμυριούχο «πολλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Ο Πενς δεν είχε θάρρος

Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider