Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ένδειξη απελπισίας» η απαίτηση της Ρωσίας για πληρωμή του αερίου σε ρούβλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ένδειξη απελπισίας» η απαίτηση της Ρωσίας για πληρωμή του αερίου σε ρούβλια
Η απαίτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να πληρώσουν σε ρούβλια οι ξένοι αγοραστές για ρωσικό αέριο αποτελεί ένδειξη της οικονομικής και χρηματοοικονομικής «απελπισίας» της Μόσχας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η απαίτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να πληρώσουν σε ρούβλια οι ξένοι αγοραστές για ρωσικό αέριο αποτελεί ένδειξη της οικονομικής και χρηματοοικονομικής «απελπισίας» της Μόσχας που προκλήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Τα ευρωπαϊκά κράτη, ορισμένα από τα οποία βασίζονται κατά μεγάλο βαθμό στο ρωσικό αέριο, απέρριψαν την απαίτηση αυτή και Βερολίνο και Παρίσι τόνισαν ότι αυτή ισοδυναμεί με «εκβιασμό».

«Αυτοαπομονωμένος ο Πούτιν» σύμφωνα με τον Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να αυτοαπομονώνεται στη Ρωσία και μπορεί να έχει απολύσει ή να έχει θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό ορισμένους από τους συμβούλους του.

«Φαίνεται να είναι αυτοαπομονωμένος και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι έχει απολύσει ή έχει θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό ορισμένους από τους συμβούλους του», είπε ο Μπάιντεν χωρίς να αναφέρει αποδείξεις. «Αλλά δεν θέλω ακόμη να δώσω μεγάλη σημασία σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε ότι είναι «σκεπτικός» με τις ανακοινώσεις της Ρωσίας για μερική απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων για να επικεντρωθεί η επίθεση στην Ουκρανία στην περιοχή Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διάταγμα Πούτιν: Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα σταματήσουν αν οι πληρωμές δεν γίνουν σε ρούβλι

Γερμανία-Γαλλία: Δεν θα εκβιαστούμε από την Ρωσία - Απορρίπτουμε τις πληρωμές σε ρούβλια

Μπάιντεν: Για 6 μήνες η απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider