Βόρεια Μακεδονία: 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα φθάσουν στη χώρα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια Μακεδονία: 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα φθάσουν στη χώρα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας
Oι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς από το Αφγανιστάν θα φθάσουν στη Βόρεια Μακεδονία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Βόρεια Μακεδονία θα δεχτεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας τουλάχιστον 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ και αμερικανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων γνωστοποίησε το απόγευμα η κυβέρνηση της χώρας.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει αναλάβει υποχρέωση να δεχτεί 450 πολίτες από το Αφγανιστάν, κυρίως εργαζομένους σε διεθνείς οργανισμούς, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, δημοσιογράφους, μεταφραστές, φοιτητές, καθώς και άλλους που υποστηρίζουν τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του στρατού της χώρας μας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς από το Αφγανιστάν θα φθάσουν στη Βόρεια Μακεδονία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία και άλλες δομές. Θα παραμείνουν στη Βόρεια Μακεδονία μέχρι την μετάβασή τους σε χώρες του τελικού τους προορισμού.

Η μετάβαση των Αφγανών αυτών πολιτών στη Βόρεια Μακεδονία συντονίζεται και οργανώνεται από το «Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο» (NDI) με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζορτζ Μπους για Αφγανιστάν: Έκκληση για ασφαλή αποχώρηση των προσφύγων

Τζεντιλόνι: Η Ευρώπη χρειάζεται να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για Αφγανούς πρόσφυγες

gazzetta
gazzetta reader insider insider