Διεθνή
25-02-2021 | 16:49

Ανεβάζει ταχύτητες η Ιταλία στους εμβολιασμούς

Newsroom
Μοιράσου το
Ανεβάζει ταχύτητες η Ιταλία στους εμβολιασμούς

Ανεβάζει ταχύτητες η Ιταλία γύρω από τους εμβολιασμούς, όπως αποτυπώνεται από τα τελευταία στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες χορηγήθηκαν στους πολίτες κατά μέσο όρο πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

«Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid 19 σημειώνει ενθαρρυντική αύξηση του ρυθμού της», δήλωσε ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση της πανδημίας, Ντομένικο Αρκούρι. 

Παράλληλα υπάρχουν όμως και λόγοι ανησυχίας: σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, μετά από τέσσερις εβδομάδες κατά τις οποίες η κατάσταση ήταν σταθερή, τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα σε όλη την χώρα σημείωσαν αύξηση 10%. 

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Gimbe τονίζουν ότι «το στοιχείο αυτό δείχνει ότι πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα και νέοι περιορισμοί, στις περιοχές όπου οι μολύνσεις παρουσιάζουν ξαφνική αύξηση», διότι «η όποια καθυστέρηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη».

Σύμφωνα με πηγές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, τέλος, είναι πιθανό να αποφασιστεί αυστηροποίηση των μέτρων για την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην οποία σημειώνει διαρκή αύξηση το ποσοστό κρουσμάτων της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού. Την ερχόμενη εβδομάδα κατά συνέπεια, όπως ήδη συνέβη στην πόλη Ίμολα, μπορεί να αποφασιστεί το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και η συνέχιση λειτουργίας μόνον των εμπορικών καταστημάτων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.