Ethereum: Πέρασε το τελευταίο τεστ και είναι έτοιμο να υιοθετήσει το μοντέλο «proof to stake»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ethereum: Πέρασε το τελευταίο τεστ και είναι έτοιμο να υιοθετήσει το μοντέλο «proof to stake»
Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και σύμφωνα με τον Ansgar Dietrichs, ερευνητή του Ethereum Foundation ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα της αγοράς, μόλις ολοκλήρωσε το τελευταίο του «δοκιμαστικό» ενόψει της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά δρώμενα στην ιστορία των crypto.

Από την κυκλοφορία του, πριν από περίπου μια δεκαετία, για την εξόρυξη του ethereum χρησιμοποιείται το μοντέλο «proof-of-work», όπου τεράστιοι αριθμοί υπολογιστών προπαθούν να λύσουν περίπλοκες μαθηματικές εξισώσεις. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται πληθώρα ενέργειας, όμως το ethereum υιοθετεί πλέον ένα νέο μοντέλο για την ασφάλεια του δικτύου, το οποίο ονομάζεται «proof of stake».

Με τη νέα μέθοδο, οι χρήστες θα πρέπει να αξιοποιούν το ήδη υπάρχον cache του ether για να επιβεβαιώνουν συναλλαγές και να «κόβουν» νέα tokens. Ο τρόπος αυτός θα απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια και αναμένεται να «μεταφραστεί» σε πολύ γρηγορότερες συναλλαγές.

Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και σύμφωνα με τον Ansgar Dietrichs, ερευνητή του Ethereum Foundation ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συγκεκριμένα, η δοκιμή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης έδειξε ότι το νέο μοντέλο μειώνει σημαντικά την ενέργεια που απαιτείται για την επαλήθευση ενός μπλοκ συναλλαγών και επίσης απέδειξε ότι η διαδικασία συγχώνευσης λειτουργεί.

To be fair, that is a calculated tradeoff: Having so many different client combinations means that it is almost impossible to get to 100% perfection, but at the same time the network is robust against a small hiccup rate.

— ansgar.eth 🦇🔊 (@adietrichs) August 11, 2022

Σύμφωνα με το CNBC, ο χρόνος για το επίσημο upgrade αναμένεται να συζητηθεί, σήμερα, Πέμπτη. Όπως αναφέρεται, προηγούμενες εκτιμήσεις τοποθετούσαν την αλλαγή στο δίκτυο προς τα μέσα Σεπτεμβρίου, βάζοντας ένα τέλος σε καθυστερήσεις ετών, καθώς οι βασικοί developers του δικτύου ήθελαν αρκετό χρόνο για την έρευνα, την κατασκευή και την εφαρμογή του νέου μοντέλου.

Η τιμή του ether, το token του ethereum blockchain, σημειώνει ανοδική πορεία το τελευταίο δίμηνο, με κέρδη πάνω από 80%, περιλαμβανομένης μιας ανόδου 13% το τελευταίο 24ωρο κοντά στα 1.927 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMetrics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coinbase: Η «βουτιά» των crypto έφερε απώλειες τριμήνου δισεκατομμυρίων δολαρίων

Deutsche Telekom: Στα 1,46 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το β' εξάμηνο

Coca Cola HBC: Ισχυρή αύξηση όγκου πωλήσεων, εσόδων και λειτουργικών κερδών

gazzetta
gazzetta reader insider insider