Μασκ: Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε dogecoin - Ράλι για το κρυπτονόμισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε dogecoin - Ράλι για το κρυπτονόμισμα
«Θα δούμε πως θα πάει» ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας, ενώ το κρυπτονόμισμα βρίσκεται κοντά στα επίπεδα των 0,19 δολαρίων.

Τελευταία ενημέρωση: 17:30

Συνεχίζεται το «πάρτι» ανόδου για το dogecoin μετά από την αναφορά που έκανε νωρίτερα ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, για το ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές για ορισμένα εμπορεύματα της με το κρυπτονόμισμα.

«Θα αρχίσουμε να δεχόμαστε πληρωμές σε dogegoin για κάποια από τα προϊόντα μας και θα δούμε πως θα πάει» ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος Μασκ.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ είχε ρωτήσει τους ακολούθους του στο Twitter τον περασμένο Μάιο εάν θα πρέπει η Tesla να αποδέχεται το Dogecoin ως μέσο πληρωμής και είχε επανειλημμένα στο παρελθόν μιλήσει με κολακευτικά λόγια για αυτό ή είχε ποστάρει memes, που φανέρωναν τη στήριξή του σε αυτό. Ωστόσο κατά την εμφάνισή του στη δημοφιλή σατιρική εκπομπή Saturday Night Live το είχε χαρακτηρίσει ευκαιριακή επένδυση, πυροδοτώντας μεγάλη πτώση της τιμής του.

Το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το κρυπτονόμισμα καταγράφει άνοδο 19,30% στα 0,188 δολάρια, ενώ πρόσκαιρα ξεπέρασε και το όριο των 0,19 δολαρίων.

Η ανάρτηση του ιδρυτή της Tesla επηρεάζει αρνητικά τα άλλα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να χάνει 1,35% στα 47.300 δολάρια και το ethereum να πέφτει 2,74% στα 3.831δολάρια.

Όπως έγραφε νωρίτερα το insider.gr, τα εικονικά νομίσματα έχουν δυσκολευτεί τον τελευταίο καιρό μαζί με άλλες κερδοσκοπικές επενδύσεις όπως οι meme μετοχές, εν μέρει καθώς η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες περιορίζουν το κύμα της ρευστότητας που χαρακτήρισε την περίοδο της πανδημίας η οποία εκτόξευσε διάφορες αγορές.

Το bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου. Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η πτώση είναι προσωρινή καθώς οι λιανικοί και θεσμικοί αγοραστές εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Σταθεροποίηση μετά την κατρακύλα - Ενισχύεται η αμφισβήτησή του

gazzetta
gazzetta reader insider insider