Mercedes-Benz: To νέο πλάνο παραγωγής μπαταριών στα εργοστάσιά της

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: To νέο πλάνο παραγωγής μπαταριών στα εργοστάσιά της
Παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (Πηγή: Mercedes-Benz)
Η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας και τα συνδικάτα των εργαζομένων έφθασαν σε συμφωνία σχετικά με το μέλλον των μονάδων παραγωγής μπαταριών και μοτέρ για ηλεκτρικά οχήματα.

Τον οδικό χάρτη για τα εργοστάσιά της, εντός και εκτός Γερμανίας, που θα παράγουν μπαταρίες και μηχανικά μέρη για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα, παρουσίασε η Mercedes-Benz. Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει έως το τέλος της δεκαετίας να γίνει αποκλειστικά μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων, σε όποιες αγορές οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε το πλάνο αναδιάρθρωσης του δικτύου παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Το ύψος των επενδύσεων στα συγκεκριμένα εργοστάσια θα ανέλθει σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, από το 2024 τα εργοστάσια του Κάμεντς και του Μπρουλ (σε Σαξονία και Ρηνανία, αντίστοιχα) αλλά και του Πεκίνου θα αρχίσουν να παράγουν μπαταρίες για τα νέα μοντέλα της οικογένειας Mercedes-EQ. Όσον αφορά το εργοστάσιο στην πόλη Κελέντα, η παραγωγή μπαταριών θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη που θα παρέχει το κρατίδιο της Θουριγγίας, η κυβέρνηση του οποίου έχει εκφράσει σχετική πρόθεση.

Επίσης από το 2024, στα εργοστάσια του Ουντερτουρκχάιμ (Γερμανία), του Σέμπες (Ρουμανία) και του Πεκίνου θα αρχίσει η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων. Το πλάνο προβλέπει επίσης ότι τα εργοστάσια στο Αμβούργο και το Μέτινγκεν θα αναλάβουν την παραγωγή αξόνων για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-EQ.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια εκείνων που είχε κάνει η Mercedes-Benz το περασμένο καλοκαίρι και αφορούσαν τις μονάδες συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider