Με το δεξί στη νέα «εποχή Μπάιντεν» η Wall Street - «Ράλι» για το Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στη νέα «εποχή Μπάιντεν» η Wall Street - «Ράλι» για το Netflix

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Τζο Μπάιντεν έδωσε η Wall Street, ενισχύοντας τα κέρδη κατά στην αρχή της συνεδρίασης. Θετικά έκλεισαν το 2020 η Morgan Stanley και η Netflix που εντυπωσίασαν αναλυτές και επενδυτές.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του. «Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε, ενώ δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Από την άλλη, στα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, η Morgan Stanley είδε τα καθαρά της κέρδη να ενισχύονται κατά 56,4% το δ ΄ τρίμηνο του 2020, λαμβάνοντας ώθηση από την επενδυτική τραπεζική. Έτσι, τα καθαρά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα 3,27 δισ. δολάρια, ή 1,81 δολάρια ανά μετοχή, από 2,09 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Η αναγκαστική παραμονή μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας στο σπίτι της λόγω της πανδημίας ωφέλησε το Netflix, το οποίο ξεκίνησε το 2021 έχοντας φθάσει τους 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αυξάνοντας τον αριθμό τους το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007 που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming.

Τα έσοδα τετάρτου τριμήνου 2020 έφθασαν τα 6,64 δισ. δολάρια, έναντι 5,47 δισ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του 2019. Το ολοένα πιο δημοφιλές -και στην Ελλάδα- αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστεί πια να δανείζεται δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτεί τις παραγωγές του σε ταινίες και σειρές σε διάφορες γλώσσες και χώρες του κόσμου. Η είδηση έδωσε μεγάλη ώθηση κατά περίπου 13% στις μετοχές του στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Δείκτες

Την Τετάρτη, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,83% στις 31.188 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,39% στις 3.851 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,03% στις 13.465 μονάδες.

Παράλληλα, η μετοχή του Netlfix κατέγραψε «άλμα» 16,85% στα 586 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider