«Τρενάκι» η Wall Street - Παραμένουν οι φόβοι για ένα νέο sell off

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρενάκι» η Wall Street - Παραμένουν οι φόβοι για ένα νέο sell off
Κατάφερε να σβήσει τις αρχικές απώλειες η Wall Street με τους αγοραστές να επικρατούν.

«Τρενάκι» θυμίζει η Wall Street καθώς από τις βαριές απώλειες που κατέγραφε στην έναρξη της συνεδρίασης, κατάφερε να κλείσει στο «πράσινο». Ωστόσο οι φόβοι για μια πιθανή επιστροφή της Wall Street σε bear market παραμένουν, με τους αναλυτές να κροούν των κώδωνα του κινδύνου, μετά τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» που δέχεται η αγορά.

«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, και δημιουργούνται πολλές εικασίες στην αγορά. Νομίζω ότι η αγορά θα αρχίσει ξανά να καταγράφει απώλειες», δήλωσε ο Lamoureux πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Yves Lamoureux στο MarketWatch. «Ο νέος γύρος sell off θα ξεκινήσει αργά και θα επεκταθεί έως το 2021, προσθέτοντας πως «μια άλλη μεγάλη μεταβλητότητα θα ακολουθήσει, ενώ μια τελική πτώση πιθανώς να έρθει κοντά στο 2023».

Παράλληλα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 870.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου από 866.000 προηγουμένως, ενώ το κλίμα στο Κογκρέσο ενόψει μιας συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο μέτρων δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 26.814 μονάδες, άνοδο 0,30% στις 3.246 μονάδες σημείωσε ο S&P 500, ενώ κέρδη 0,37% κατέγραψε και ο Nasdaq στις 10.672 μονάδες.

«Άλμα» 4,82% κατέγραψε η μετοχή της Goldman Sachs, με την Microsoft να ακολουθεί στο 1,30% και την Apple το 1,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider