Σε «τροχιά» ρεκόρ συνεχίζει ο Nasdaq

Wall Street

Τις 11.000 «βλέπει» ο δείκτης Nasdaq, συνεχίζοντας το «ράλι». Με κέρδη έκλεισε Down Jones και S&P500

Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε ο Αύγουστος όπως φαίνεται για τον δείκτη Nasdaq της Wall Street καθώς την Τρίτη έσπασε το ρεκόρ της Δευτέρας «πιάνοντας» τις 10.940 μονάδες. Με κέρδη έκλεισαν και οι Dow Jones και S&P 500.

Οι επενδυτές ωστόσο συνεχίζουν να αναζητούν «καύσιμα» εστιάζοντας τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων. 

«Παρά την εξάπλωση του ιού, η οικονομία συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης», δήλωσε ο Kit Juckes, επικεφαλής αναλυτής της Société Générale στο Marketwatch. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία, ιδίως το τέλος της υποστήριξης του προγράμματος CARES Act για όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους στην πανδημία».

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν να συμφωνούν στην ανάγκη για έναν νέο γύρο επιταγών ύψους 1.200 δολάρια που θα δοθούν απευθείας στα αμερικανικά νοικοκυριά.

Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

Το «φράγμα» των 2.000 δολαρίων έσπασε ο χρυσός καθώς οι άκαρπες για την ώρα διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας προσθέτουν επιπλέον στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε  1,8% στα 2.023 δολάρια ανά ουγγιά. Οι μαζικές παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν τους φόβους των επενδυτών οι οποίοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον χρυσό που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Αξίζει να επισημάνουμε πως τον Ιούλιο η τιμή του ενισχύθηκε 11%, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη μηνιαία ενίσχυση από τον Ιούνιο του 2012.

Δείκτες

Ειδικότερα, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,62% στις 26.828 μονάδες. Κέρδη 0,36% στις 3.306 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο 0,35% σημείωσε ο Nasdaq στις 10.941 μονάδες.

 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ