Κέρδη στη Wall με τον Λευκό Οίκο να εξετάζει νέα μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall με τον Λευκό Οίκο να εξετάζει νέα μέτρα
Κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones την Τετάρτη.

Σε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς ο Λευκός Οίκος εξετάζει νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Συνολικά ο Λευκός Οίκος έχει ρίξει πάνω από 2 τρισ. δολάρια ώστε να αντιμετωπίσει την έκρηξη της ανεργίας, και το εκτεταμένο lockdown, που φέρνει στο χείλος του γκρεμού πολλές επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να τραβήξει ξανά τη σκανδάλη, με ένα δεύτερο πακέτο ύψους 3 τρισ. δολαρίων. Ο σχεδιασμός του πακέτου βοήθειας παρέχει στήριξη 1.200 δολαρίων σε μεμονωμένα ατόμα, 2.400 δολάρια σε ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αίτηση, συν 500 δολάρια για τα εξαρτώμενα άτομα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας που έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος (μείωση φορολογικών εισφορών, πρόγραμμα CARES Act και Paycheck Protection Program), ώθησε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να προβεί στην έκδοση ομολόγων για να αντλήσει από τις αγορές 3 τρισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και 677 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Η αμερικανική κυβέρνηση άντλησε σε πρώτο βαθμό 20 δισ. δολάρια, από την έκδοση 20ετούς ομολόγου με το yield να φτάνει το 1,22%. Η έκδοση συγκέντρωσε προσφορές της τάξης των 50 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας Lowe’s Cos. και Target Corp. δημοσίευσαν αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για το δύσκολο πρώτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η αλυσίδα ειδών διακόσμησης Lowe’s Cos. ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Target Corp. που κατέγραψε σημαντική άνοδο στις ηλεκτρονικές της πωλήσεις.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,52% στις 24.575 μονάδες, κατά 1,67% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.971 μονάδες, ενώ κέρδη 2,08% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.375 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider