Σε υψηλά δύο ετών ωθεί το ευρώ η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά δύο ετών ωθεί το ευρώ η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης
Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018 έναντι του δολαρίου. Τι λένε οι αναλυτές της Rabobank.

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν δύο ετών έχει σκαρφαλώσει το ευρώ, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

«Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018 έναντι του δολαρίου, καθώς ο ‘λευκός καπνός’ που βγήκε από τις Βρυξέλλες αναζωπυρώνει τη ζήτηση για τα ευρωπαϊκά assets», γράφει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρώ λίγο νωρίτερα ενισχυόταν κατά 0,5% στα 1,1584 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τον αντίκτυπο της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι λένε οι αναλυτές

«Το ευρώ γιορτάζει τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της Ευρωζώνης», σχολιάζουν οι αναλυτές της Rabobank.

«Το μέγεθος του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι τεράστιο και πιθανότατα θα αποδειχθεί ανεπαρκές, στην περίπτωση που ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που οδηγήσει σε νέα lockdown στην Ευρώπη. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι κατόρθωσαν να συνεννοηθούν και να καταλήξουν σε συμβιβασμούς – και μάλιστα νωρίτερα από ότι όλοι ανέμεναν – κρίνεται σίγουρα θετικό», εκτιμούν οι αναλυτές της Rabobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider