Wall Street: Ράλι 300 μονάδων για τον Dow Jones - Στο +1,5% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι 300 μονάδων για τον Dow Jones - Στο +1,5% ο Nasdaq
Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στην αμερικανική αγορά εν μέσω του «χορού» αποτελεσμάτων

Τελευταία ενημέρωση 22.27

Το rebound συνεχίζεται στη Wall Street καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα αποτελέσματα των Magnificent Seven του τεχνολογικού κλάδου (Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia και Tesla) που αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει τα στοιχεία της κερδοφορίας της μετά το καμπανάκι. Την Τετάρτη την σκυτάλη παίρνει η Meta και ακολουθούν την Πέμπτη, AlphaBet και Microsoft.

Οι σημερινές κινήσεις των επενδυτών έρχονται μετά από μία αισιόδοξη εκκίνηση της εβδομάδας που ανέτρεψε το selloff των προηγούμενων ημερών. «Οι μετοχές έχουν πραγματοποιήσει ένα από τα καλύτερα σε συμπεριφορά selloff των τελευταίων 30 ετών», αναφέρει ο αναλυτής της Barclay's, Stefano Pascale.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 38.485 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,17% στις 5.069 μονάδες και ο Nasdaq προσθέτει 1,66% στις 15.708 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, άνοδο άνω του 14% καταγράφει η μετοχή της εταιρείας Spotify, μετά την ανακοίνωσή της για αυξημένα κέρδη και συνδρομητές το α' τρίμηνο του 2024.

Σε θετικό έδαφος με 1,68% αύξηση κινείται και η μετοχή της UPS, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας μεταφορών για περισσότερα από το αναμενόμενο έσοδα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της PepsiCo παρά την ανακοίνωση για πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, σημειώνει πτώση 2,03%.

Η μετοχή της Apple, σημειώνει άνοδο 0,58% παρά την κατακόρυφη πτώση 19% στις πωλήσεις των iPhone για το α' τρίμηνο στην Κίνα στην χειρότερη επίδοσή της από το 2020.

Τέλος, εκτίναξη 24,4% στα 3 δισ. δολάρια κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της General Motors, με άνοδο 5,32% για τη μετοχή.

Επίσης, οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ που θα δημοσιοποιηθούν προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω τις κινήσεις των δεικτών. Ειδικότερα, την Πέμπτη θα δει το «φως» της δημοσιότητας το ΑΕΠ των ΗΠΑ και την Παρασκευή θα γνωστοποιηθούν τα δεδομένα του PCE (δείκτη τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Μάρτιο) που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη της Fed για την καταμέτρηση του πληθωρισμού.

Μάκρο

Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να έχασε τη δυναμική της τον Απρίλιο καθώς για πρώτη φορά μετά την πανδημία, οι επιχειρήσεις ανέφεραν πτώση στις νέες παραγγελίες και μείωση της απασχόλησης, όπως δείχνουν στοιχεία της S&P Global.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI των ΗΠΑ ανήλθε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 49,9 μονάδες από 51,9 μονάδες το Μάρτιο.

Ο δείκτης των υπηρεσιών κατέγραψε επίσης συρρίκνωση σε χαμηλό πέντε μηνών στις 50,9 μονάδες από 54 τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: «Βουτιά» 19% για πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Το χειρότερο τρίμηνο από το 2020

PepsiCo: Στα 2,04 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Πάνω από τις προβλέψεις

Spotify: Αυξημένα κέρδη και περισσότεροι χρήστες - Ράλι άνω του 13% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider