Επανέρχεται το πτωτικό momentum Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχεται το πτωτικό momentum Wall Street
«Καπνός» τα αρχικά κέρδη στην αμερικανική αγορά. Απώλειες 1,7% για τον Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 22.06

Δείχνει να μένει από δυνάμεις η προσπάθεια ανασύνταξης της Wall Street την Δευτέρα μετά το βαρύ selloff της Παρασκευής, χάνοντας τα αρχικά κέρδη, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα της Goldman Sachs σε συνδυασμό με τις ελπίδες ότι δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε έως και 14 μονάδες βάσης στο 4,66%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου, αφού οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι υπολόγιζαν οι οικονομολόγοι και οι αυξήσεις του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα. Οι περισσότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν στα νέα υψηλά του έτους, με το ομόλογο διετούς να πλησιάζει το 5%, αφού τα ισχυρά στοιχεία λιανικών πωλήσεων έδωσαν ένα ακόμα γερό χτύπημα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τις μειώσεις των επιτοκίων φέτος.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,7% για τον μήνα, πάνω από την πρόβλεψη για 0,3%. Εξαιρουμένου του τζίρου από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ανέβηκαν κατά 1,1%, ξεπερνώντας την εκτίμηση για αύξηση 0,5%. Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου ώθησε επίσης τον αριθμό των λιανικών πωλήσεων, με τα έσοδα στα πρατήρια καυσίμων να αυξάνονται κατά 2,1% σε επίπεδο μήνα. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος τομέας ανάπτυξης ήταν οι διαδικτυακές πωλήσεις, με άνοδο 2,7%, ενώ οι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου είδαν αύξηση 2,1%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 2685 μονάδες ή 0,71% στις 37.714 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,23% στις 5.060 μονάδες ενώ ο Nasdaq Composite κινείται με απώλειες 1,78% στις 15.887 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα και στον τραπεζικό κλάδο, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, για το α' τρίμηνο του 2024. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,13 δισ. δολάρια, ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από 3,09 δισ. δολάρια, ή 8,79 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της σημειώνει άνοδο 3%.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,19% καταγράφει η μετοχή της Apple, στον απόηχο της πτώσης των πωλήσεων iPhone κατά 10% στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Την ίδια στιγμή, απώλειες 4,79% καταγράφει και η μετοχή της Tesla, καθώς νωρίτερα σήμερα ο κολοσσός του Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απολύσει πάνω από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Υπενθυμίζεται πως σε εβδομαδιαία βάση S&P 500 και Dow Jones έχασαν 1,56% και 2,7%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,5%. Αυτή ήταν η χειρότερη εβδομάδα του Dow από τον Μάρτιο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη CEO της Apple στο Βιετνάμ - Προσπάθεια απεξάρτησης από την Κίνα

O Έλον Μασκ ανησυχεί για το δημογραφικό στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider