Δασμούς 50% από 1η Ιανουαρίου του 2027 σε όλα τα αυτοκίνητα, φορτηγά -τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά- τα ανταλλακτικά και τον χάλυβα του Καναδά ανακοίνωσε ο Ντόναλτ Τραμπ.
«Ο Καναδάς εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Οι γελοία υψηλοί δασμοί του στα αγροτικά προϊόντα των αγροτών μας έχουν κάνει τη ζωή αδύνατη για αυτούς τους σπουδαίους Αμερικανούς πατριώτες και έχουν επί μακρόν δημιουργήσει ένα εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων μεταξύ των δύο χωρών μας. Αυτό δεν είναι βιώσιμο, και δεν θα συνεχιστεί άλλο» υπογράμμισε ο Τραμπ.
«Από την 1η Ιανουαρίου 2027, οι δασμοί σε όλα τα αυτοκίνητα, φορτηγά —τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά—, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και τον χάλυβα θα αυξηθούν στο 50%. Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί θα είναι μηδενικοί» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία! Στο εμπόριο, αλλά και με άλλους τρόπους, είναι μεταξύ των χειρότερων χωρών στον κόσμο με τις οποίες μπορεί να συνεργαστεί κανείς. Νιώθουν ότι τα δικαιούνται όλα, κι όμως εμείς δεν χρειαζόμαστε τον Καναδά, αυτοί χρειάζονται εμάς. Κάνουν το 95% των επιχειρηματικών τους συναλλαγών με τις ΗΠΑ, ενώ σε εμάς ισχύει ακριβώς το αντίθετο!» κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.




