Νέα προσπάθεια για να σπάσει το πτωτικό σερί στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα προσπάθεια για να σπάσει το πτωτικό σερί στη Wall Street
Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, επιχειρώντας να ανακόψουν το πτωτικό σερί που ακολούθησε τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας. 

Τελευταία ενημέρωση 21.35

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, επιχειρώντας να ανακόψουν το πτωτικό σερί που ακολούθησε τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Dow Jones κινείται στις 39.642 μονάδες, καθώς ενισχύεται 0,92%, κερδίζοντας 359 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 5.231 μονάδες. Ο Nasdaq Composite κινείται με μικρά κέρδη 0,17% στις 16.343 μονάδες.

Παρά τις απώλειες των δυο προηγούμενων ημερών οι δείκτες της Wall Street εξακολουθούν να είναι σε τροχιά θετικού κλεισίματος τόσο σε μηνιαίο επίπεδο όσο και σε τρίμηνο, που και τα δύο ολοκληρώνονται με το κουδούνι της Πέμπτης. Έως και εχθές, ο S&P 500 έχει σημειώσει κέρδη 2,1% τον μήνα και 9,1% το τρίμηνο. Ο Nasdaq 1,4% και 8,7%, ενώ ο Dow κερδίζει 0,7% και 4,2% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις αυτές θα σηματοδοτήσουν το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για τον S&P 500 και τον Dow Jones από το 2019 και το 2021, αντίστοιχα, όταν οι δείκτες σημείωσαν άνοδο 13,1% και 7,4%. Μάλιστα, και οι τρεις δείκτες οδεύουν στον πέμπτο συνεχόμενο μήνα και το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο με κέρδη.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι δύο μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 είναι η Cintas, με άνοδο άνω του 10% λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων καθώς και η Merck, η οποία ενισχύεται σχεδόν 5%, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» για το Winrevair, τη θεραπεία για ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Ράλι 7% καταγράφει η μετοχή της Robinhood Markets, μετά την παρουσίαση της πρώτης πιστωτικής κάρτας της εταιρείας, στην προσπάθειά της να επεκταθεί και πέρα από τον ρόλο της ως διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών.

Η Carnival χάνει 3%, μετά την προειδοποίηση πως αναμένει απώλειες 10 εκατ. δολαρίων στα καθαρά κέρδη της για το τρέχον έτος, εξαιτίας της κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρη μετά την πρόσκρουση σε πυλώνα του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ Dali τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Βουτιά» 14% καταγράφει και η μετοχή της GameStop, καθώς η εταιρεία πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε απότομη πτώση στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ είπε ότι έχει απολύσει απροσδιόριστο αριθμό υπαλλήλων κατά τη διάρκεια του τριμήνου για να μειώσει το κόστος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moderna: Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τρία νέα εμβόλια

Hyundai: Επενδύει 51 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία - Θα προσλάβει 80.000 υπαλλήλους

Γιατί το κακάο έγινε «χρυσός» - Πότε θα φανεί η ακρίβεια στο ράφι

gazzetta
gazzetta reader insider insider