Carnival: Στα 10 εκατ. δολάρια οι απώλειες στα έσοδα λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Carnival: Στα 10 εκατ. δολάρια οι απώλειες στα έσοδα λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Οι μετοχές της Carnival Corp. έχασαν 0,5% στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση της Τετάρτης, καθώς η εταιρεία κρουαζιέρας ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενόμενου ζημίες, για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Απώλειες που αγγίζουν το 3% καταγράφει η μετοχή της Carnival Corp στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός πως ο ταξιδιωτικός κολοσσός παρουσίασε μικρότερες του αναμενόμενου ζημίες, για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Ειδικότερα, η εταιρεία κρουαζιέρας ανέφερε πως για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε 29 Φεβρουαρίου, οι καθαρές ζημιές περιορίστηκαν στα 214 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή, από 693 εκατ. δολάρια ή 55 σεντς αντίστοιχα την περσινή χρονιά. Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή ύψους 14 σεντς, ξεπέρασαν την συναινετική εκτίμηση της FactSet που ανέμενε απώλειες ύψους 18 σεντς.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22% στα 5,41 δισ. δολάρια, δηλαδή ελάχιστα χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 5,42 δισ. δολαρίων. Αυξήθηκαν, τόσο τα έσοδα από τα εισιτήρια των επιβατών -κατά 26% στα 3,62 δισ. δολάρια-, όσο κι αυτά από τα πλοία, αλλά και τα λοιπά έσοδα, κατά 14,5% στα 1,79 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει απώλειες 10 εκατ. δολαρίων στα καθαρά κέρδη της για το τρέχον έτος, εξαιτίας της κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρη μετά την πρόσκρουση σε πυλώνα του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ Dali τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι κρατήσεις για το τρίμηνο ήταν σε επίπεδα ρεκόρ και σε σημαντικά υψηλότερες τιμές από ότι έναν χρόνο πριν. Όσον αφορά το μέλλον, η Carnival Corp. αναμένει προσαρμοσμένες απώλειες ύψους 3 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο, οι οποίες συμπίπτουν με την εκτίμηση της FactSet.

Φώτο: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε για την ανακατασκευή της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι στη Βαλτιμόρη

Πανιά για νέα ρεκόρ ανοίγει η κρουαζιέρα το 2024

Βαλτιμόρη: To πλοίο που έριξε τη γέφυρα είχε πέσει και αλλού

gazzetta
gazzetta reader insider insider