Ράλι στους ρυθμούς της Nvidia στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στους ρυθμούς της Nvidia στην Wall Street
Άλμα +3% πραγματοποιεί ο Nasdaq παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τα στοιχεία που ανακοίνωσε o τεχνολογικός κολοσσός.

Τελευταία ενημέρωση: 21:23

Στον απόηχο των χθεσινών αποτελεσμάτων της Nvidia κινείται η Wall Street, όπου και οι τρεις δείκτες καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Ο τεχνολογικός κολοσσός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αφού ανακοίνωσε πως τα έσοδα στο δ' τρίμηνο του 2023 εκτοξεύτηκαν κατά 265% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 769% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Μάλιστα, η Nvidia διατηρεί το guidance για τον τρέχον τρίμηνο σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,27% στις 39.102 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 2,17% στις 5.090, ενώ ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 3,01% στις 16.050 μονάδες.

O Nasdaq Composite αναμένεται να κάνει το rebound μετά από τρεις σερί πτωτικές συνεδριάσεις, έχοντας χάσει αυτή την εβδομάδα περισσότερο από 1%, παίρνοντας ώθηση από την Nvidia, η μετοχή της οποίας κερδίζει 15%.

«Οι "αρκούδες΅ προσπάθησαν να χτυπήσουν την Nvidia και να πουλήσουν τα νέα, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά που να μην σου αρέσουν στο report της», σύμφωνα με τον David Russell της TradeStation. «Υπάρχει δυνητικά μεγάλη ανάπτυξη μπροστά για αυτήν την εταιρεία, όπου αναμένονται χρόνια επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη».

Στο ταμπλό επίσης η μετοχή της Moderna καταγράφει κέρδη σχεδόν 16% μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου εσόδων και κερδών για το τέταρτο τρίμηνο. Η φαρμακευτική σημείωσε καθαρά κέρδη 217 εκατ. δολαρίων ή 55 σεντς ανά μετοχή, μία υποχώρηση από τα 1,47 δισ. δολάρια ή 3,61 ανά μετοχή, το ίδιο διάστημα, ένα έτος νωρίτερα. Η πρόβλεψη της FactSet ήταν ζημία 99 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών, φτάνοντας συνολικά τα 2,811 δισ. δολάρια, από 5,084 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η πρόβλεψη της FactSet έκανε λόγο για 2,511 δισ. δολάρια.

Χθες σημειώνεται πως δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά της Fed από την συνεδρίαση στα τέλη Ιανουαρίου και τα οποία για μία ακόμη φορά τόνισαν τον προβληματισμό των αξιωματούχων για τη γρήγορη μείωση των επιτοκίων. Επίσης εξέφρασαν τόσο αισιοδοξία όσο και επιφυλακτικότητα για τον πληθωρισμό. Η πλειοψηφία τόνισε τους κινδύνους της υπερβολικά γρήγορης μείωσης των επιτοκίων, αναφέροντας πως θέλουν να αξιολογήσουν προσεκτικά τα δεδομένα για μεγαλύτερη πρόοδο στον πληθωρισμό. Ορισμένοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήρχαν κίνδυνοι για την οικονομία να κρατήσει «μια υπερβολικά περιοριστική στάση για πάρα πολύ καιρό», ενώ άλλοι παρατήρησαν τους κινδύνους ότι η «πρόοδος προς τη σταθερότητα των τιμών θα μπορούσε να σταματήσει».

Μάκρο

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καταδεικνύοντας το γεγονός πως η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική. Συγκεκριμένα, 201.000 αμερικανοί αιτήθηκαν το επίδομα ανεργίας στα μέσα Φεβρουαρίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι νέες αιτήσεις θα έφταναν συνολικά τις 216.000 το επταήμερο που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου, βάσει εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων. Ο αριθμός των ατόμων που εισπράττουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 27.000 σε 1,86 εκατομμύρια.

Επίσης, ανοδικά κινήθηκε η μεταποίηση τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, η προκαταρκτική μέτρηση της S&P Global έδειξε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI ανήλθε σε υψηλό 17 μηνών και συγκεκριμένα στις 51,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, υποβοηθούμενος από την ισχυρή αύξηση των νέων παραγγελιών σε διάστημα περισσότερο του ενάμιση έτους. Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 51,3 μονάδες, ωστόσο υπενθυμίζεται πως οι αριθμοί πάνω από το 50 σηματοδοτούν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nikkei 225: «Έσπασε» ρεκόρ του 1989 με νέο ιστορικό υψηλό

Deloitte: Πώς μπορούν να συνυπάρξουν εργαζόμενοι και Τεχνητή Νοημοσύνη στους οργανισμούς

Boeing: Απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

gazzetta
gazzetta reader insider insider