ΗΠΑ: Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι αιτήσεις ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι αιτήσεις ανεργίας
Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καταδεικνύοντας το γεγονός πως η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική. 

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καταδεικνύοντας το γεγονός πως η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική. Συγκεκριμένα, 201.000 αμερικανοί αιτήθηκαν το επίδομα ανεργίας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι αρχικές αιτήσεις υποχώρησαν κατά 12.000 από 213.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, αυτή η μείωση ίσως να έχει διογκωθεί υπερβολικά, από μία ασυνήθιστα μεγάλη υποχώρηση που καταγράφηκε στις αιτήσεις στην Καλιφόρνια.

'Όποια και αν είναι η περίπτωση, οι νέες αιτήσεις ανεργίας κυμαίνονται από 189.000 έως 227.000 την εβδομάδα στις αρχές του νέου έτους, ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο από ιστορική άποψη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι νέες αιτήσεις θα έφταναν συνολικά τις 216.000 το επταήμερο που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου, βάσει εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν σε 45 από τις 53 πολιτείες και περιοχές που αναφέρουν αυτά τα στοιχεία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο αριθμός των ατόμων που εισπράττουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 27.000 σε 1,86 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τουρκία θα βοηθήσει τη Σομαλία να υπερασπιστεί τα χωρικά της ύδατα

Eurostat: Στο 3,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

PMI: Κοντά στην ανάκαμψη η Ευρωζώνη, παρά το «βαρίδι» της Γερμανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider