Moderna: Κέρδη έκπληξη για το τέταρτο τρίμηνο - Άνοδος 16% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moderna: Κέρδη έκπληξη για το τέταρτο τρίμηνο - Άνοδος 16% της μετοχής
Άνοδο πάνω από 7% σημειώνουν οι μετοχές της Moderna προσυνεδριακά την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων των αναμενόμενων κερδών για το τέταρτο τρίμηνο, παρά το γεγονός πως η «βουτιά» στις πωλήσεις των προϊόντων που σχετίζονται με τον COVID συνεχίζεται.

Άνοδο σχεδόν 16% σημειώνουν οι μετοχές της Moderna την Πέμπτη στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων των αναμενόμενων κερδών για το τέταρτο τρίμηνο, παρά το γεγονός πως η «βουτιά» στις πωλήσεις των προϊόντων που σχετίζονται με τον COVID συνεχίζεται.

Η Moderna σημείωσε καθαρά κέρδη 217 εκατ. δολαρίων ή 55 σεντς ανά μετοχή, μία υποχώρηση από τα 1,47 δισ. δολάρια ή 3,61 ανά μετοχή, το ίδιο διάστημα, ένα έτος νωρίτερα. Η πρόβλεψη της FactSet ήταν ζημία 99 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών, φτάνοντας συνολικά τα 2,811 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, από 5,084 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά και την πρόβλεψη της FactSet των 2,511 δισ. δολαρίων. Τα τριμηνιαία αποτελέσματα ενισχύθηκαν από 600 εκατ. δολάρια ετεροχρονισμένων εσόδων που σχετίζονται με την Gavi, την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια που επικεντρώνεται στην αύξηση της πρόσβασης στα εμβόλια.

Η Moderna ανέφερε επίσης κόστος πωλήσεων για ολόκληρο το έτος 4,7 δισ. δολαρίων, χαμηλότερο από τo προηγούμενο guidance των 5 δισ. δολαρίων, καθώς οι προσπάθειες της εταιρείας να αλλάξει το μέγεθος της παραγωγικής της ικανότητας και να βελτιώσει την παραγωγικότητά της αρχίζουν να αποδίδουν, δήλωσε ο CFO Tζέιμι Μοκ στο MarketWatch. «Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή την πορεία προς το 2024», είπε ο Μοκ.

Οι πωλήσεις του εμβολίου Spikevax της Moderna για τον COVID έφτασαν τα 2,8 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο και ανήλθαν συνολικά στα 6,7 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2023, ενώ η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ανέμενε πωλήσεις για ολόκληρο το έτος τουλάχιστον 6 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το μερίδιο της Moderna στη λιανική αγορά εμβολίων για τον COVID-19 στις ΗΠΑ έφτασε στο 48% το φθινόπωρο του 2023, από 37% το 2022. Τα ποσοστά εμβολιασμού, ωστόσο, «δεν ήταν τόσο ισχυρά όσο ελπίζαμε κάποτε», είπε ο Μοκ, με πτώση περίπου 25 % έως 30% από ένα χρόνο νωρίτερα στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ελπίζει ότι τα ποσοστά εμβολιασμού το 2023 είναι το κατώτατο όριο και θα ανακάμψουν τα επόμενα χρόνια, είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deloitte: Πώς μπορούν να συνυπάρξουν εργαζόμενοι και Τεχνητή Νοημοσύνη στους οργανισμούς

Lefties: Το «όπλο» του Zara στη μάχη ενάντια στη Shein

Boeing: Απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

gazzetta
gazzetta reader insider insider