Κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα στην Wall Street - Απώλειες 1,5% για τον Nasdaq

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα στην Wall Street - Απώλειες 1,5% για τον Nasdaq
«Βουτιά» 13% για την Target μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο γ' τρίμηνο.

Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις επιφυλακτικές κινήσεις των επενδυτών σε ένα ρευστό κλίμα, μετά την παγκόσμια ανησυχία που προκάλεσαν οι εκρήξεις πυραύλων σε πολωνικό έδαφος, δημιουργώντας φόβους για πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης που μαίνεται στην ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 33.553 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,12%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 απομακρύνθηκε περισσότερο από το «ορόσημο» των 4.000 μονάδων, καθώς έκλεισε με απώλειες 0,83% στις 3.958 μονάδες.

Ισχυρότερες πιέσεις, τέλος, δέχθηκε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, o οποίος διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 11.183 μονάδων, με απώλειες 1,54%.

Στο ταμπλό, με απώλειες άνω του 13% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Target, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα κέρδη γ' τριμήνου μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ η αλυσίδα ετοιμάζει περικοπές 3 δισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια.

H «βουτιά» της Target συμπαρέσυρε σε αρνητικό έδαφος και αρκετές από τις ανταγωνίστριές της, με τις μετοχές των Macy’s, Nordstrom, Kohl’s και Gap να κλείνουν με ισχυρή πτώση.

Σημειώνεται πως η αγορά τις προηγούμενες ημέρες σημείωσε διαδοχικές ανόδους, στον απόηχο της αύξησης των προσδοκιών για μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από την Fed, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάκρο

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, «δείχνοντας» μια ανθεκτικότητα των Αμερικανών καταναλωτών απέναντι στον υψηλό πληθωρισμό και στην αύξηση του κόστους δανεισμού που προκαλεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,3% έναντι μηδενικής μεταβολής τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 1%.

Στο μεταξύ, μειωμένη εμφανίζεται η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καταδεικνύοντας τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς τα υψηλότερα επιτόκια εξασθενίζουν τη ζήτηση για αγαθά παρά τη σταδιακή άμβλυνση των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η βιομηχανική παραγωγή (παραγωγή από εταιρείες μεταποίησης, μεταλλευτικές και κοινής ωφέλειας) υποχώρησε συγκεκριμένα κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve. Σημειώνεται ότι το μέγεθος είχε αναθεωρηθεί πτωτικά τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας τελικά άνοδο 0,1%.

Επιχειρηματικά νέα

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Lowe's για το γ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα λιανεμπορίου.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 23,5 δισ. δολάρια έναντι 22,9 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 23,1 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 3,27 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 3,09 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχώρησε από τα υψηλά τριών μηνών ο χρυσός

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές μετά τον «συναγερμό» στην Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider