Target: Απογοήτευσαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - Ετοιμάζει περικοπές 3 δισ. δολαρίων, «βυθίζεται» η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Target: Απογοήτευσαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - Ετοιμάζει περικοπές 3 δισ. δολαρίων, «βυθίζεται» η μετοχή
Διψήφιες απώλειες για τη μετοχή της αμερικανικής αλυσίδας λιανεμπορίου. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,54 δολάρια έναντι 3,04 δολαρίων ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Target για το γ' τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική αλυσίδα λιανεμπορίου να ετοιμάζει περικοπές 3 δισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ανήλθαν σε 1,54 δολάρια έναντι 3,04 δολαρίων ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 2,16 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 26,52 δισ. δολάρια έναντι 25,65 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 26,41 δισ. δολαρίων.

Η διοίκηση της Target ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει περικοπές 3 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα χρόνια, τονίζοντας την ανάγκη για να καταστεί πιο αποδοτική μετά από δύο χρόνια ισχυρής ανόδου των πωλήσεων. Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, η Target ανακοίνωσε κατέγραψε αύξηση εσόδων περίπου κατά 40%.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Target υποχωρεί άνω του 13% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Οι ανακοινώσεις της Target ακολουθούν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν άλλες μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, όπως η Lowe's, η Walmart και η Home Depot.

Τα αποτελέσματα του κλάδου παρακολουθούνται στενά από τις αγορές για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των επιπτώσεων που έχει στους Αμερικανούς καταναλωτές ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ και η αύξηση των βασικών επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετά από την Ολλανδία, η Deliveroo αποχωρεί οριστικά και από την Αυστραλία

Η Mercedes μειώνει τις τιμές πώλησης των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα - Απώλειες για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider