Goldman Sachs: «Βλέπει» και νέα αύξηση επιτοκίων της Fed το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Βλέπει» και νέα αύξηση επιτοκίων της Fed το 2023
Η νέα πρόβλεψη του οίκου για το «τελικό» εύρος του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, είναι μεταξύ 5% και 5,25%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 4,75% έως 5%. 

Αναθεωρεί η Goldman Sachs την εκτίμησή της για τα αμερικανικά επιτόκια το επόμενο έτος και πλέον αναμένει ακόμη μία αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Μάιο.

Η νέα πρόβλεψη του οίκου για το «τελικό» εύρος του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο που πιθανώς θα φτάσει η Federal Reserve, είναι μεταξύ 5% και 5,25%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 4,75% έως 5%.

Οι Jan Hatzius, David Mericle και άλλοι αναλυτές της Goldman, εξηγούν ότι διαπιστώνουν εδώ και κάποιο καιρό κινδύνους ανοδικής απόκλισης της πρόβλεψής τους και, μεταξύ άλλων, επικαλούνται την πιθανή ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομία σε ένα μονοπάτι, μιας χαμηλότερης της δυνητικής, ανάπτυξης. Σχολιάζουν επίσης ότι η υπερ-αντίδραση στα βελτιωμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα μπορούσε να προκαλέσει «πρόωρη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών», την οποία η Fed ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μούλερ (ΕΚΤ): Αναγκαία άλλη μια «σημαντική» αύξηση των επιτοκίων ελέω πληθωρισμού

Βίσκο (ΕΚΤ): Υπάρχουν λόγοι για μία λιγότερο επιθετική αύξηση επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider