Γύρισε αρνητικά το Χρηματιστήριο -Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γύρισε αρνητικά το Χρηματιστήριο -Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές
Προβληματισμού συνέχεια στην ελληνική αγορά, που χάνει ξανά τα επίπεδα των 840 μονάδων.

Τελευταία ενημέρωση: 16:42

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να μην καταφέρνει να «κρατήσει» τα αρχικά μικρά κέρδη, χάνοντας και πάλι τις 840 μονάδες.

Το ΧΑ δεν φαίνεται να επηρεάζεται θετικά από την άνοδο που σημειώνεται στα ευρωπαϊκά ταμπλό, επιβεβαιώνοντας το κλίμα νευρικότητας που επικρατεί τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή επενδυτική σκηνή για το ενδεχόμενο ύφεσης στην ευρωπαϊκή -και όχι μόνο- οικονομία.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται υπό των 840 μονάδων, καθώς υποχωρεί 0,09% στις 835,498 μονάδες και με τζίρο 31,85 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ κατέγραψε υψηλό στις 843,58 μονάδες.

Ο Large Cap υποχωρεί 0,18%, ο Mid Cap 0,14% και ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί 1,39%, διαγράφοντας τα μικρά κέρδη που κατέγραφε στο άνοιγμα της Παρασκευής και κινούμενος προς νέες απώλειες μετά από αυτές του κλεισίματος της Πέμπτης.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 3,12% έχει η Jumbo και άνοδο 2,06% η Tέρνα Ενεργιακή, αντίθετα, πτώση 3,01% σημειώνει η Alpha Bank και απώλειες 2,70% η μετοχή της DEH.

Ακόμα, σημειώνεται πως η έναρξη της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου και η λήξη 1 Ιουλίου 2022, καθώς χτες εγκρίθηκε και το ενημερωτικό δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στόχος είναι η άντληση 92 εκατ. ευρώ με την έναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών να προγραμματίζεται για τις 6 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές παρά τους φόβους για ύφεση - Άνοδος 1,5% για τον STOXX

gazzetta
gazzetta reader insider insider