Την εκτίμηση ότι η αγορά πετρελαίου αναμένεται να είναι περισσότερο ισορροπημένη το 2016 καθώς η ζήτηση συνεχίζεται να αυξάνεται, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) Abdullah al-Badri. 
«Βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να επιστρέφει σε μεγαλύτερη ισορροπία το 2016. Επίσης βλέπουμε μια αύξηση της ζήτησης για το αργό», τόνισε σε ομιλία του ο κ. 
al-Badri. 
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου προβλέπεται φέτος να φθάσει σε υψηλό πέντε ετών ήτοι σε 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο ζήτηση αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2016.
Να σημειωθεί ότι επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Βιέννη στις 4 Δεκεμβρίου. 
Εκεί, οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών που τον απαρτίζουν θα αποφασίσουν για την μακροπρόθεσμη στρατηγική του Οργανισμού, ενώ θα παρουσιαστεί και η έκθεση για την πορεία της αγοράς πετρελαίου τα επόμενα χρόνια.
Η έκθεση προβλέπει ήπια ανάκαμψη των τιμών του αργού, οι οποίες από τον Ιούνιο του 2014 έχουν υποχωρήσει παραπάνω από 50% στα 50 δολάρια το βαρέλι, κυρίως λόγω της μεγάλης προσφοράς. Υπολογίζεται ότι η τιμή θα κλείσει στα 55 δολάρια το βαρέλι και θα αυξάνεται κατά μόλις 5 δολάρια το χρόνο φτάνοντας τα 80 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2020.