Μαγιορκίνης: Δεν αρχίζει άμεσα ο εμβολιασμός των 12-15 ετών στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Δεν αρχίζει άμεσα ο εμβολιασμός των 12-15 ετών στην Ελλάδα
Σταθερή η αποκλιμάκωση στην πίεση του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα για τις ηλικίες 12-15 ετών δεν πρόκειται να αρχίσει άμεσα υπογράμμισε ο καθηγητής επιδημιολογιάς, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε το σχόλιο μετά από την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, μετά από τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), νωρίτερα την Παρασκευή.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως ο αριθμός των νέων εισαγωγών συνεχίζει να μειώνεται, ενώ τα εξιτήρια ασθενών παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 13%. Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε, σε ποσοστό 16%, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με την νόσο μειώθηκε σε ποσοστό 16%.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.

Ο ίδιος τόνισε πως για μερικούς μήνες ακόμα θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests.

Όπως είπε, η όποια κανονικότητα είναι επισφαλής αν δεν επιτύχουμε ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές self-test έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider