Νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια σχεδιάζει ο Όμιλος της Brown Hotels

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια σχεδιάζει ο Όμιλος της Brown Hotels
brown hotels
Οι μονάδες που θα κάνουν εγκαίνια φέτος και τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται το 2024.

Σε νέες επενδύσεις για την ενίσχυση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου της προχωρά η ξενοδοχειακή αλυσίδα Brown Hotels, δρομολογώντας το άνοιγμα δύο ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας για το τρέχον έτος αλλά και τεσσάρων ακόμα μονάδων για το 2024, πριν από την έναρξη της νέας σεζόν.

Το Brown Spices και η Villa Brown

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να προστεθεί στο δυναμικό της Brown Hotels, το Brown Spices, ένα νέο boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, δυναμικότητας 63 δωματίων. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται επί της Ευριπίδου, και θα διαθέτει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών ευεξίας, in-house γυμναστήριο, μπαρ, εστιατόρια και πλήρως εξοπλισμένα meeting rooms ενώ θα υπάρχει και rooftop με πισίνα.

Αρχές Νοεμβρίου θα κάνει εγκαίνια και το έτερο boutique κατάλυμα της ισραηλινής εταιρείας, ονόματι Villa Brown Athens. Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 19 δωματίων, βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, σε μικρή απόσταση από την Κεντρική Αγορά και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο που έχει διατηρήσει το retro στυλ.

Τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται το 2024

Νέες αφίξεις αθηναϊκών ξενοδοχείων αλλά και επέκταση του resort που διατηρεί στα Χανιά αναμένονται και το 2024 ενώ το 2025 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και οι σχετικές επενδύσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, την επόμενη χρονιά αναμένεται να προστεθεί στον αθηναϊκό χάρτη το Brown Glow, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 220 δωματίων επί της οδού Λυκούργου, το οποίο, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο στο παρελθόν θα ανασκευαστεί πλήρως κατατάσσοντας το κατάλυμα στις μεγαλύτερες επενδύσεις της ισραηλινής εταιρείας. Η νέα μονάδα θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, εστιατόρια και roof top pool, ενώ τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects, που είχε υλοποιήσει αντίστοιχο project με το Isla Brown Corinthia στην Κόρινθο.

Πέριξ του κέντρου των Αθηνών θα βρίσκονται και δύο ακόμα ξενοδοχεία το Brown Domino και το Brown Museum, τα οποία θα ανοίξουν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Το πρώτο θα βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους και θα είναι δυναμικότητας 46 δωματίων, ενώ το δεύτερο θα στεγαστεί σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στο παρελθόν φιλοξενούσε ξενοδοχείο του ομίλου Hotels Of Athens.

Όσο για την τέταρτη μονάδα της Αθήνας, η οποία θα ανοίξει στα μέσα του επόμενου έτους, θα είναι δυναμικότητας 46 δωματίων, θα στεγάζεται στο παλιό House Sans Rival στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και θα φέρει την ονομασία Villa Sans Rival.

Πέρα από τις επενδύσεις στις προοπτικές της πρωτεύουσας η εταιρεία σχεδιάζει να διευρύνει το αποτύπωμά της και στην Κρήτη, επεκτείνοντας την υφιστάμενη πεντάστερη μονάδα Isla Brown Chania, η οποία έκανε το ντεμπούτο της φέτος το καλοκαίρι. Βάσει του σχεδιασμού, στο resort θα προστεθούν ακόμα 62 δωμάτια με πισίνα και βίλες ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον δύο εστιατόρια.

Έναν χρόνο αργότερα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι επενδύσεις της Brown στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Tobacco Thessaloniki, δυναμικότητας 138 δωματίων το οποίο θα ανοίξει στο ακίνητο που στέγαζε τις ιστορικές καπναποθήκες Μιχαηλίδη και το 82 δωματίων Egnatias Thessaloniki, στο ακίνητο στο οποίο λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» από τη δεκαετία του 1920 έως το 1995.

Καθυστερήσεις λόγω αδειοδοτικών προσκομμάτων παρατηρούνται ωστόσο στο παραθαλάσσιο resort που σχεδιάζει η εταιρεία στο Σούνιο, και συγκεκριμένα στην περιοχή Πουνταζέζα. Να θυμίσουμε ότι η Brown έχει αποκτήσει εκεί μια έκταση 33 στρεμμάτων στην οποία και θα δημιουργήσει ένα τετράστερο resort δυναμικότητας 179 σουιτών και δωματίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Brown Hotels: Συνεχίζεται η στρατηγική βιώσιμων επενδύσεων στην Ελλάδα

Brown Leon Avigad: Η Ελλάδα πόλος έλξης ισραηλινών επενδυτών

Deal πάνω από 100 εκατ. ευρώ Brown Hotels και Ελλάκτωρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider