Το κρουζιερόπλοιο Viking Sea «έδεσε» στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το κρουζιερόπλοιο Viking Sea «έδεσε» στη Θεσσαλονίκη
Το 90% των επιβατών του Viking Sea, που «έδεσε» λίγο πριν από τις επτά σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι Αμερικανοί.

Συνολικά 800 επιβάτες βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Viking Sea που «έδεσε» το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την πόλη και τη γύρω περιοχή, προτού αναχωρήσουν για τον επόμενο σταθμό τους, το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Το 90% των επιβατών του Viking Sea, που «έδεσε» λίγο πριν από τις επτά σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ, με επόμενο σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας, είναι Αμερικανοί. Μαζί τους ταξιδεύουν κάποιοι Αυστραλοί, Καναδοί και Βρετανοί.

Το κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Νορβηγίας, ξεκίνησε ανήμερα του Πάσχα, στις 24 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά και σταθμοί του είναι ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, το Κουσάντασι, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη και το Ναύπλιο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην αφετηρία του στις 4 Μαΐου 2022.

«Η Θεσσαλονίκη έχει περιληφθεί στα δρομολόγια της εταιρείας Viking από πέρυσι και το Viking Sea έρχεται σχεδόν πλήρες, με 800 επιβάτες και 450 άτομα πλήρωμα», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας, εκπρόσωπος της εταιρείας Viking στην Ελλάδα Πέτρος Βουλγαρόπουλος, επισημαίνοντας πως «όλοι οι επιβάτες θα βγουν από το καράβι και αφού επιβιβαστούν στα 29 τουριστικά λεωφορεία, θα πάνε στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης- και όχι μόνο».

Τη Θεσσαλονίκη θα προσεγγίσουν συνολικά έξι κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Viking, σύμφωνα με το στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου Davelor Ship Services. Εκτός του «Viking Sea», ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο είχε «δέσει» στο λιμάνι της πόλης τον Φεβρουάριο, ενώ αναμένονται άλλα τέσσερα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφτασε στη Σούδα το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit»

gazzetta
gazzetta reader insider insider