Α. Πατέλης στο CNBC για τουρισμό: Διπλασιασμός της σεζόν σε σχέση με το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Πατέλης στο CNBC για τουρισμό: Διπλασιασμός της σεζόν σε σχέση με το 2020
«Τα λαμπερά ελληνικά νησιά ανακάμπτουν από τις σκιές των lockdown για τον κορονοϊό» γράφει το αμερικανικό δίκτυο για την τουριστική σεζόν στη χώρα μας.

Στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης και των επιχειρηματιών του κλάδου στη χώρα μας εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν που ξεκινά από σήμερα αναφέρεται δημοσίευμα του CNBC, με τίτλο «τα λαμπερά ελληνικά νησιά ανακάμπτουν από τις σκιές των lockdown για τον κορονοϊό».

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλη, ο οποίος αναφέρει πως η κυβέρνηση αναμένει ότι το σύνολο της καλοκαιρινής σεζόν θα είναι διπλάσιο από αυτής του 2020, προσθέτοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο εύκολο από το περσινό.

Ο κ. Πατέλης σημειώνει πως η τουριστική βιομηχανία έχει προσαρμοστεί στους κανόνες ασφαλείας για τον κορονοϊό, λέγοντας πως το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της νόσου είναι σε εξέλιξη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το CNBC υπογραμμίζει πως η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού θα κριθεί από τα μέτρα στη Βρετανία και τη Γερμανία, δύο από τις σημαντικότερες χώρες έλευσης επισκεπτών για τη χώρα μας. Το άρθρο καταγράφει την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασίλειο να μην εντάξει την Ελλάδα στις χώρες της «πράσινης» λίστας, με τον κ. Πατέλη να αναφέρει ότι «όλος ο τουρισμός είναι σημαντικός. Είμαστε αισιόδοξοι για το ότι σύντομα θα συμπεριληφθούμε στην "πράσινη" λίστα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμβόλιο, τουρισμός και Αν. Μεσόγειος στη συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Ν. Τουσκ

Παπαθανάσης: Πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού

Με χαμηλά τον πήχη και ισχυρές ζώνες άμυνας κάνει ντεμπούτο ο τουρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider