Τουρισμός
14-05-2021 | 12:38

Γ. Ρέτσος (Delphi): Ρεαλιστικό σενάριο το 40% των τουριστικών εσόδων του 2019

Newsroom
Μοιράσου το
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, στο Φόρουμ των Δελφών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στις προσδοκίες του τουριστικού κλάδου για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, που αρχίζει από σήμερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία και κρυφός ενθουσιασμός στον χώρο του τουρισμού ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.  Οι εκτιμήσεις στον κλάδο ήταν πάντα παρακινδυνευμένες και σε αυτή τη συγκυρία ακόμη περισσότερο.  Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο να ανακτήσουμε μέρος των εσόδων σε σχέση με το 2019.  Νομίζω μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα.  Ο κόσμος όμως έχει κουραστεί και θα προγραμματίσει ταξίδια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τον κ. Ρέτσο είναι ο στόχος του 40%, αρκεί να μην υπάρξει πισωγύρισμα με την πανδημία. «Αν δεν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, τότε θα έχουμε και ένα καλό φθινόπωρο», είπε.

Η τουριστική κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.  «Έχουμε κρατήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε κινητικότητα από Γαλλία και Ισραήλ-αν και εκεί με τις πρόσφατες συρράξεις ίσως έχουμε κάποιες εξελίξεις.  Η θετική εισήγηση του CDC των ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση από την Αμερική, αν και οι κρατήσεις δεν είναι εγγυημένες, καθώς δεν υπάρχουν ακυρωτικά.  Περιμένουμε 7 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019».

Η Ρωσία παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς, ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες, η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης-Ρωσίας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος,  είπε ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου «θα αντέξουν» και δεν θα υπάρξει ανθελληνισμός στον τουρισμού που πολλοί φοβούνται.  Είναι η ώρα να  προχωρήσουν γρήγορα οι επενδύσεις στον κλάδο, είτε σε νέα τουριστικά προϊόντα, είτε σε βελτίωση υποδομών, με χρήματα που θα δοθούν.  «Είναι μία ευκαιρία που τώρα πρέπει να αρπάξουμε ώστε να προχωρήσουμε στον τουρισμό της επόμενης μέρας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με χαμηλά τον πήχη και ισχυρές ζώνες άμυνας κάνει ντεμπούτο ο τουρισμός

Προτάσεις για στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων του ΣΕΤΕ στο ΥΠΟΙΚ

Προσδοκίες, αλλά και ρεαλισμός για μία νέα αρχή – Μιλούν οι N. Βέττας, Γ. Ρέτσος, Γ. Στασινός

MUST READ

To σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού παρουσίασε ο Θεοχάρης

Τράπεζες: Τι περιμένουν από το άνοιγμα του Τουρισμού