Προκηρύχθηκαν τα τμήματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων-ανέργων στον Τουρισμό

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προκηρύχθηκαν τα τμήματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων-ανέργων στον Τουρισμό

Στην δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης εργαζομένων κι ανέργων από τον τομέα του Τουρισμού προχώρησε χθες το υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργο, Καλαμάτα. Τα προγράμματα θα παρακολουθήσουν συνολικά 805 μετεκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει συστήματος μοριοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα (κύρια και μη κύρια), σε καζίνο και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (ενδεικτικά αναφέρονται νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (catering), ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ– μπαρ).

Ειδοποιός διαφορά στα φετινά τμήματα μετεκπαίδευσης αποτελεί η αύξηση της συμμετοχής των ανέργων. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του υπουργείου (www.mintour.edu.gr) και θα διαρκέσει από τις 7.1.2021 έως τις 15.1.2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider