Αυξήθηκαν κατά 210% οι διαδικτυακές απάτες το 2025 στην Ελλάδα

Αλεξία Σβώλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυξήθηκαν κατά 210% οι διαδικτυακές απάτες το 2025 στην Ελλάδα
210% αύξηση κατέγραψαν οι διαδικτυακές απάτες στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2025. Σύμφωνα με τα δεδομένα, μια στις δυο απάτες αφορά αγορά προϊόντων από ψεύτικα e-shops.

Εκθετική αύξηση που αγγίζει το 210% κατέγραψαν οι διαδικτυακές απάτες στη χώρα μας το 2025, σε σύγκριση με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα και παρότι υπάρχει διάχυτη η άποψη στην κοινωνία, ότι ο μεγαλύτερος όγκος διαδικτυακών απατών αντιστοιχεί στο phishing, στην πραγματικότητα τουλάχιστον μία στις δύο διαδικτυακές απάτες (ποσοστό άνω του 50%) αφορά αγορά προϊόντων μετά από προσέλκυση του καταναλωτή από ψεύτικα e-shop.

Παρεπιπτόντως, το phishing ακολουθεί στην δεύτερη θέση με μικρότερο ποσοστό.

Το ετήσιο παγκόσμιο έσοδο από το κυβερνοέγκλημα ξεπερνά το ΑΕΠ χωρών καθώς αγγίζει τα 10,9 τρισ. δολάρια Στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα πέρα από τις γνωστές διαδικτυακές απάτες έχουν εμφανιστεί κακόβουλα SMS στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών για υποτιθέμενα πρόστιμα κυκλοφοριακών παραβάσεων και δήθεν επιστροφές χρημάτων στους ασφαλισμένους από τον ΕΟΠΠΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Σύνοδος Κορυφής: Ζητά άμεσα εργαλειοθήκη στοχευμένων μέτρων από την Κομισιόν και συνεργασία με κράτη - Όλα τα συμπεράσματα

Τις πρώτες αυξήσεις στα αεροπορικά φέρνει το ράλι στα καύσιμα

Στη «φόρα» τα οικονομικά των Δήμων - Πρωταθλητές και ουραγοί σε δαπάνες, αναθέσεις, εισπραξιμότητα τελών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider