Στο οικοσύστημα ποντάρει η Xiaomi: Νέα προϊόντα και νέα καταστήματα έρχονται στην ελληνική αγορά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο οικοσύστημα ποντάρει η Xiaomi: Νέα προϊόντα και νέα καταστήματα έρχονται στην ελληνική αγορά
xiaomi river west
Από τηλεοράσεις και laptop μέχρι... αυτοκίνητα σχεδιάζει να φέρει στην ελληνική αγορά. Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα για το 2022.

Μερίδιο στα υψηλότερης κατηγορίας τιμής smartphones, νέα προϊόντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος των έξυπνων συσκευών και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand της, μέσω του ανοίγματος νέων καταστημάτων, είναι τα τρία μεγάλα στοιχήματα που βάζει για την φετινή χρονιά η Xiaomi.

Διεκδικεί μερίδιο στις υψηλότερες κατηγορίες

Τα παραπάνω επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων μοντέλων της Redmi Note 11 τα οποία θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας από τις 21 Μαρτίου. Η νέα σειρά smartphones περιλαμβάνει 4 νέα μοντέλα, (Redmi Note 11, Redmi Note 11S, Redmi Note 11 Pro και Redmi Note 11 Pro 5G) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 229 ευρώ και φτάνουν έως και τα 429 ευρώ. Μέσω των συγκεκριμένων συσκευών, οι οποίες ανήκουν σε μια από τις δημοφιλέστερες σειρές της κινεζικής εταιρείας- ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μεταξύ 2016-2021 έχουν πουληθεί στην Ελλάδα πάνω από 800.000 συσκευές Redmi Note Series - η Xiaomi στοχεύει να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της στις κατηγορίες τιμής 200-300 ευρώ και 300-400 ευρώ. Στόχος στον οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει και η τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, οι καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα για κινητά από ότι στο παρελθόν.

Άλλωστε η η κινεζική εταιρεία από το 2016 όπου και έκανε τα παρθενικά της βήματα στην ελληνική αγορά μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να συναγωνίζεται με την Samsung για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς από άποψη πωληθέντων συσκευών. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά στον τομέα των smartphones η εταιρεία κατακτήσει την πρώτη θέση σε συγκεκριμένα τρίμηνα του έτους, ενώ σύμφωνα με σχετική έρευνα της Canalys βρέθηκε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών από άποψη τεμαχίων. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η έρευνα της Canalys μετρά αποστολές συσκευών στην χώρα μας κι όχι πωλήσεις, όπως άλλες εταιρείες ερευνών οι οποίες κατατάσσουν την Xiaomi στην δεύτερη θέση της Ελληνικής αγοράς, με μικρή ωστόσο διαφορά από την Samsung.

H εταιρεία εκτιμά ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της και το 2022, δεδομένου ότι έχει διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των συσκευών της. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πέρυσι οι πωλήσεις των smartphones είχαν μεγάλη εξάρτηση από την διαθεσιμότητα των συσκευών με παράγοντες της αγοράς να επισημαίνουν στο insider.gr ότι «όποιος κατασκευαστής είχε διαθέσιμες συσκευές αύξανε τα μερίδιά του». Η διαθεσιμότητα συσκευών της Xiaomi φαίνεται να ενισχύεται προς ώρας κι από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού το διαθέσιμο στοκ που είχε προγραμματιστεί για την μεγάλη σε μέγεθος ουκρανική αγορά αναδιανέμεται πλέον στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.

Laptop και τηλεοράσεις έρχονται στην ελληνική αγορά

O τομέας των κινητών όμως δεν είναι ο μοναδικός που ρίχνει το βάρος για την φετινή χρονιά η εταιρεία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη της στο insider.gr έμφαση θα συνεχίσει να δίνει και στο οικοσύστημα των έξυπνων συσκευών, ενισχύοντας το μάλιστα με νέες κατηγορίες προϊόντων. Οι τηλεοράσεις και τα laptop είναι μόνο μερικές από τις συσκευές που θα έρθουν μέσα στο έτος στην ελληνική αγορά, για να συμπληρώσουν την ευρεία γκάμα των προϊόντων που περιλαμβάνει από ηλεκτρικά σκούτερ και ρομποτικές σκούπες έως έξυπνες λάμπες και συστήματα καθαρισμού αέρα. Ήδη στο πλαίσιο της εκδήλωσης η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο ρομποτικής σκούπας την Mi Robot Vacuum Mop 2, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των διατιθέμενων σχετικών συσκευών στις 4, αλλά και νέες συσκευές καθαρισμού αέρα, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Σημειωτέον ότι η Xiaomi είναι η μοναδική εταιρεία στην ελληνική αγορά που έχει λανσάρει τόσο ολοκληρωμένο οικοσύστημα έξυπνων συσκευών σπιτιού με πολλές από τις κατηγορίες προϊόντων να κερδίζουν την μερίδα του λέοντος των σχετικών πωλήσεων, συνεχίζοντας και εν μέσω υγειονομικής κρίσης την ανοδική τους πορεία. Για παράδειγμα η εταιρεία είναι πρώτη σε πωλήσεις σε ρομποτικές σκούπες ενώ ακόμα και στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ, η οποία παρουσιάζει μια στασιμότητα κατέγραψε αύξηση της τάξης του 10% πέρυσι. Μεταξύ 2016 - 2020 μάλιστα η Xiaomi έχει πουλήσει περί τα 2 εκατ. συσκευές του οικοσυστήματος σε Έλληνες καταναλωτές, όπως επεσήμαναν χθες τα στελέχη της.

Στις νέες συσκευές που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά θα μπορούσαν να προστεθούν δυνητικά και οι λευκές συσκευές, οι οποίες διατίθενται μέχρι σήμερα στην Κίνα πηγαίνοντας πολύ καλά από άποψη πωλήσεων. «Ένα οικοσύστημα δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν περιλαμβάνει λευκές συσκευές» επεσήμαναν με νόημα τα στελέχη της στο insider.gr στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Ανοιχτό αφέθηκε και το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα και οι νέες λύσεις ηλεκτροκίνησης που ετοιμάζει η εταιρεία - να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ίδρυσε πρόσφατα ειδικό τμήμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων - με τα στελέχη της Xiaomi να απαντούν σε σχετικό ερώτημα ότι «η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες επένδυσε η Xiaomi και δεν υπάρχει λόγος αυτό να αλλάξει».

Νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Τέλος η εταιρεία φαίνεται να δρομολογεί και το άνοιγμα νέων καταστημάτων στη χώρα. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα εγκαινίασε το νέο Xiaomi Store στο εμπορικό κέντρο River West, στο Αιγάλεω. Μέχρι σήμερα Xiaomi και Info Quest Technologies, ο εξουσιοδοτημένος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έχουν ανοίξει πέντε καταστήματα που περιλαμβάνουν όλα τα προϊόντα του οικοσυστήματος της εταιρείας, τρία στην Αθήνα ένα στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Κύπρο. Στόχος είναι να ανοίξουν και νέα ώστε να ενισχυθεί το brand awareness της Xiaomi και να παρουσιαστεί στο κοινό η ευρεία γκάμα έξυπνων λύσεων για το σπίτι που περιλαμβάνει. Για το λόγο αυτό μάλιστα τα νέα καταστήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Info Quest Technologies: Νέα υπηρεσία «Exchange Mi» στα Xiaomi Store για επιστροφή Smartphone με ανταμοιβή

Xiaomi: Πρώτη στις πωλήσεις smartphones στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το 2021

Xiaomi EV: Από τα smartphone στα ηλεκτρικά οχήματα - 10 δισ. δολάρια για μαζική παραγωγή από το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider